Onderzoek naar de de opslagindustrie van de huishoudenenergie: de hoge groei gaat verder, zijn de kanalen de koning, en de toekomst is belovend

December 30, 2022
Laatste bedrijfsnieuws over Onderzoek naar de de opslagindustrie van de huishoudenenergie: de hoge groei gaat verder, zijn de kanalen de koning, en de toekomst is belovend

De producten van de huisopslag: tegen alle-in-één machine en hogere het laden capaciteit

Product: ondersteunende vraag naar voorraad en stijgende huishoudenpv markt

De opslag van de huishoudenenergie wordt gewoonlijk gebruikt in combinatie met photovoltaic huishouden, en de geïnstalleerde capaciteit ervaart de snelle groei. De kern van het de opslagsysteem van de huishoudenenergie, die ook als de opslagsysteem van de batterijenergie wordt bekend, is een navulbare energieaccu, die gewoonlijk gebaseerd op lithium ionen of lead-acid batterijen is, die door een computer worden gecontroleerd, en het laden van en het lossen van cycli onder de coördinatie van andere intelligente hardware en software realiseert.

Het de opslagsysteem van de huisenergie kan gewoonlijk met verdeelde photovoltaic machtsgeneratie worden gecombineerd om een systeem van de huis optisch opslag te vormen. Van de gebruikerspartij, kan het systeem van de huis optische opslag het negatieve gevolg elimineren van stroomuitval op het normale leven terwijl het verminderen van de elektriciteitsrekening; Van de netkant, kan het de opslagmateriaal van de huishoudenenergie ondersteunend verenigde verzending het machtstekort verminderen tijdens spitsuren en frequentiecorrectie verstrekken voor het net.

 

Volgens de verschillende koppelingswijzen van de systemen van photovoltaic en energieopslag, zijn zij verdeeld in gelijkstroom-koppelingssystemen en AC koppelingssystemen, die voor de stijgende markt van onlangs geïnstalleerde photovoltaic systemen en de effectenbeurs van geïnstalleerde photovoltaic systemen respectievelijk geschikt zijn. De grotere ruimte voor stijgende markt is de belangrijkste drijfkracht voor de toekomstige marktgroei:

(1) stijgende markt (photovoltaic+energy-opslagsysteem dat onlangs in doelhuishoudens wordt geïnstalleerd): over het algemeen, worden de gelijkstroom gekoppelde producten gebruikt. Het gelijkstroom gekoppelde systeem van de energieopslag omvat een batterijsysteem en een hybride omschakelaar. De hybride omschakelaar heeft de functies van zowel photovoltaic net verbond omschakelaar als de convertor van de energieopslag. Het voordeel van gelijkstroom-koppeling is dat zowel photovoltaic als energieaccu's door hybride omschakelaars worden omgezet, en geen extra photovoltaic net verbonden omschakelaar wordt vereist. De systeemintegratie is hoger, zijn de installatie en de naverkoopdienst geschikter, en de intelligente controle en de controle zijn ook geschikt. Sommige families die PV systemen hebben geïnstalleerd verkiezen om de originele PV net verbonden omschakelaar te verwijderen en een nieuwe hybride omschakelaar te installeren.

(2) in de effectenbeurs (de doelhuishoudens hebben photovoltaic en onlangs toegevoegde systemen van de energieopslag geïnstalleerd), AC worden de koppelingsproducten over het algemeen gebruikt. Slechts moeten de batterijen en de convertors van de energieopslag worden geïnstalleerd, die niet het originele photovoltaic systeem zullen beïnvloeden. In principe, is het ontwerp van het systeem van de energieopslag niet direct verwant met het photovoltaic systeem, dat volgens de behoeften kan worden bepaald. Het voordeel van AC koppeling ligt in hoge veiligheid: op de AC koppelingswijze, wordt de energie verzameld bij de AC terminal, die niet alleen direct kan aan de lading worden verstrekt of naar het machtsnet worden verzonden, maar ook kan direct aan de batterij door de tweerichtingsconvertor worden geladen. Het lage voltage PV en de zwakstroombatterijen kunnen worden geselecteerd om het risico met hoog voltage van gelijkstroom in het systeem van de energieopslag te elimineren.

 

 

 

Naargelang het systeem aan het machtsnet wordt aangesloten, kan het de opslagsysteem van de huishoudenenergie in net aangesloten systeem en van netsysteem worden verdeeld. Het kernverschil ligt in of het systeem aan het machtsnet wordt aangesloten. Momenteel, gebruiken de meeste gebieden de parallel van net geïntegreerd systeem.

(1) het net sloot systemen aan, kunnen de systemen van photovoltaic en energieopslag aan het net worden aangesloten, en de macht kan van het net worden gekocht wanneer photovoltaic of batterijmacht ontoereikend is. Het is geschikt voor gebieden met stabiel machtssysteem en vrij lage elektriciteitsprijs.

(2) van net is het systeem geschikt voor woestijn, eiland en andere gebieden zonder machtsnet of gebieden waar het machtsnet onstabiel is en zelfgebruik vergt. De weg de opslagconvertor van de netenergie is gewoonlijk uitgerust met een diesel generatorinterface om macht aan te vullen wanneer de batterijvoeding bij nacht ontoereikend is.

(3) de parallel en van net geïntegreerde machine heeft de parallel en van de functie van de netomschakeling of integreert de parallel en van netwijzen in één machine, die de omschakeling in de netwijze in het geval van stroomuitval kan weg voltooien. Het is geschikt voor gebieden met onstabiele machtssystemen en frequente stroomuitvallen.

 

Het materiaal van de kernhardware van het de opslagsysteem van de huishoudenenergie omvat batterijen en convertors. Volgens de graad van productintegratie, zijn er hoofdzakelijk twee wijzen: geïntegreerde machine en gespleten machine. De huidige markt wordt overheerst door gespleten machine, maar de geïntegreerde machine is de ontwikkelingstendens van de high-end markt:

(1) de gespleten machine wordt goedgekeurd voor sommige AC koppelingsproducten en gelijkstroom-koppelingsproducten. Het van de batterijsysteem en omschakelaar systeem wordt respectievelijk verstrekt door pakfabrikanten en omschakelaarsfabrikanten, en bereikt dan het eind - gebruikers door de kanalen van integrators, handelaars en installateurs.

(2) allen in één machine, het product is helemaal in één machinesysteem met inbegrip van batterij en omschakelaar, gewoonlijk een AC koppelingsproduct. Het stroomopwaartse batterijsysteem en de omschakelaar, als leveranciers, keuren gewoonlijk de OEM wijze goed. Het eindproduct toont niet het merk van de leverancier, en de productverkoop en de naverkoop allen worden ondernomen door het merk.

 

Volgens het voltage van het batterijpak, kan het in batterijen met hoog voltage en zwakstroombatterijen worden verdeeld. De industrie heeft een tendens van omschakeling aan batterijen met hoog voltage getoond. Het belangrijkste doel is efficiency te verbeteren en systeemontwerp te vereenvoudigen, maar tegelijkertijd, vereist het hogere celconsistentie en BMS-beheersmogelijkheden. De hoogspanningsbatterijen hebben gewoonlijk een voltage van het batterijpak van meer dan 48V, dat kan worden bereikt door veelvoudige cellen in reeks te verbinden. In termen van efficiency, met dezelfde capaciteit batterijen, is de batterijstroom van het systeem met hoog voltage van de energieopslag klein, en de interferentie aan het systeem is klein. De efficiency van het systeem met hoog voltage van de energieopslag is hoger; In termen van systeemontwerp, is de kringstopologie van de hybride omschakelaar met hoog voltage eenvoudiger, kleiner, lichter en betrouwbaarder. Nochtans, is de batterij met hoog voltage samengesteld uit veelvoudige cellen in reeks en parallel. Hoger het voltage, de meer batterijen in reeks, en hoger het vereiste op de consistentie van de cellen. Tegelijkertijd, moet het met het efficiënte BMS-beheersysteem samenwerken, anders is het gemakkelijk om mislukkingen te hebben.