De Verenigde Staten kondigden de uitbreiding van tariefvrijstelling voor 352 Chinese producten 9 maanden aan

December 30, 2022
Laatste bedrijfsnieuws over De Verenigde Staten kondigden de uitbreiding van tariefvrijstelling voor 352 Chinese producten 9 maanden aan

Op 16 December gaf de lokale tijd, de Handel Representatief Office van Verenigde Staten (USTR) een verklaring uit aankondigend dat de periode van de tariefvrijstelling van toepassing op 352 Chinese producten, die oorspronkelijk gepland om aan het eind van 2022 (31 December) was te verlopen, negen maanden tot 30 September, 2023 worden uitgebreid, en zou van kracht worden op 1 Januari, 2023.

laatste bedrijfsnieuws over De Verenigde Staten kondigden de uitbreiding van tariefvrijstelling voor 352 Chinese producten 9 maanden aan  0

Volgens het rapport, stelde Dai Qi, de de handelsvertegenwoordiger van de V.S., 352 Chinese producten vrij die naar de V.S. van extra tarieven in Maart worden uitgevoerd. Deze goederen omvatten industriële componenten zoals pompen en motoren, sommige autodelen en chemische producten, fietsen en stofzuigers.

Volgens het rapport, zei het Bureau van de de Handelsvertegenwoordiger van Verenigde Staten dat de uitbreiding „zal helpen om de verdere overweging van vrijstellingsmaatregelen en het aan de gang zijnde uitvoerige overzicht van ‚Artikel 301‘ tarief van vroegere President Donald Trumpchi“ te coördineren.

laatste bedrijfsnieuws over De Verenigde Staten kondigden de uitbreiding van tariefvrijstelling voor 352 Chinese producten 9 maanden aan  1

 

De gedetailleerde lijst kan in het voorafgaande uitbreidingsbericht worden gevonden in Maart dit jaar, met inbegrip van specifieke types van fiets en automobiele delen, motoren, machines en chemische producten; Er zijn ook zakken, hoofdkussens, fietsen; Stofzuiger, zeevruchten en andere verbruiksgoederen.

 

Volgens Artikel 301 van de de Handelswet van 1974, heeft vroegere President Trump van de Verenigde Staten extra tarieven aan Chinese goederen opgelegd die naar de Verenigde Staten sinds Juli 2018 worden uitgevoerd.

Nadat het Biden-beleid bureau nam, zullen deze tarieven blijven worden behouden. Volgens Amerikaanse wet, is de implementatieperiode van Tarief 301 vier jaar. Tenzij USTR een verzoek om voortdurende implementatie ontvangt, zal het automatisch ongeldig na de afloop worden.

USTR begon het publiek vorige maand te raadplegen om de doeltreffendheid van de actie van de tariefverhoging te beoordelen. De uiterste termijn voor overleg is 17 Januari.

In Oktober vorig jaar, kondigde het Bureau van de de Handelsvertegenwoordiger van Verenigde Staten aan dat het aan Re vrijstelt de tarieven op de 549 Chinese invoer, en streefde naar openbare adviezen inzake deze kwestie plande.

 

Op 23 Maart van dit jaar, kondigde het Bureau van de de Handelsvertegenwoordiger van Verenigde Staten aan dat 352 punten van ingevoerde goederen van China aangaande vrijgesteld van tarieven waren, wat minder dan 549 eerder overwogen punten was (197 punten van de vrijstelling van het producttarief waren ongeldig). Het is van toepassing op goederen uit China tussen Oktober 12, 2021 en December 31, 2022 worden ingevoerd die.

De troef legde extra tarieven overeenkomstig zogenaamde Sectie 301 op. Na het nemen van bureau, heeft President Biden van de Verenigde Staten geen besluit inzake of genomen om relevante tarieven te annuleren.

Sinds de vergadering tussen de twee staatshoofden in November, hogere ambtenaren van de Verenigde Staten en China in dialoog zijn blijven in dienst nemen. De ambtenaren van economisch, de handel, militaire en de klimaatveranderinggebieden van hebben de twee landen minstens vier besprekingen van aangezicht tot aangezicht na de vergadering tussen de twee staatshoofden gehouden