Οι Ηνωμένες Πολιτείες αν:αγγέλλω την επέκταση της απαλλαγής δασμολογίων για 352 κινεζικά προϊόντα για 9 μήνες

December 30, 2022
τα τελευταία νέα της εταιρείας για Οι Ηνωμένες Πολιτείες αν:αγγέλλω την επέκταση της απαλλαγής δασμολογίων για 352 κινεζικά προϊόντα για 9 μήνες

Στις 16 Δεκεμβρίου η τοπική ώρα, το γραφείο Ηνωμένων εμπορικών αντιπροσώπων (USTR) εξέδωσε μια δήλωση αναγγέλλοντας ότι η περίοδος απαλλαγής δασμολογίων εφαρμόσιμη σε 352 κινεζικά προϊόντα, που σχεδιάστηκε αρχικά για να λήξει στα τέλη του 2022 (31 Δεκεμβρίου), επεκτείνομαι για εννέα μήνες την 30ή Σεπτεμβρίου 2023, και θα εφαρμοζόταν την 1η Ιανουαρίου 2023.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Οι Ηνωμένες Πολιτείες αν:αγγέλλω την επέκταση της απαλλαγής δασμολογίων για 352 κινεζικά προϊόντα για 9 μήνες  0

Σύμφωνα με την έκθεση, Dai Qi, ο αμερικανικός εμπορικός αντιπρόσωπος, απάλλαξε 352 κινεζικά προϊόντα που εξήχθησαν στις ΗΠΑ από τα πρόσθετα δασμολόγια το Μάρτιο. Αυτά τα προϊόντα περιλαμβάνουν τα βιομηχανικά συστατικά όπως οι αντλίες και οι μηχανές, μερικές μέρη αυτοκινήτου και χημικές ουσίες, τα ποδήλατα και οι ηλεκτρικές σκούπες.

Σύμφωνα με την έκθεση, το γραφείο του Ηνωμένου εμπορικού αντιπροσώπου είπε ότι η επέκταση «θα βοηθήσει να συντονίσει την περαιτέρω εκτίμηση των μέτρων απαλλαγής και την τρέχουσα περιεκτική αναθεώρηση “άρθρο 301” δασμολόγιο του πρώην προέδρου Donald Trumpchi».

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Οι Ηνωμένες Πολιτείες αν:αγγέλλω την επέκταση της απαλλαγής δασμολογίων για 352 κινεζικά προϊόντα για 9 μήνες  1

 

Ο λεπτομερής κατάλογος μπορεί να βρεθεί με προηγούμενη ειδοποίηση επέκτασης το Μάρτιο φέτος, συμπεριλαμβανομένων των συγκεκριμένων τύπων ποδηλάτου και αυτοκινητικών μερών, μηχανών, μηχανημάτων και χημικών ουσιών Υπάρχουν επίσης τσάντες, μαξιλάρια, ποδήλατα Ηλεκτρική σκούπα, θαλασσινά και άλλα καταναλωτικά προϊόντα.

 

Σύμφωνα με το άρθρο 301 του εμπορικού νόμου του 1974, το ατού πρώην προέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών έχει επιβάλει τα πρόσθετα δασμολόγια στα κινεζικά αγαθά εξ:άγω στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Ιούλιο του 2018.

Αφότου πήρε η κυβέρνηση Biden το γραφείο, αυτά τα δασμολόγια θα συνεχίσουν να διατηρούνται. Σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο, η περίοδος εφαρμογής δασμολογίου 301 είναι τέσσερα έτη. Εκτός αν USTR λαμβάνει ένα αίτημα για τη συνεχή εφαρμογή, θα γίνει αυτόματα άκυρο μετά από τη λήξη.

Το USTR άρχισε να συμβουλεύεται το κοινό για να αξιολογήσει τον περασμένο μήνα την αποτελεσματικότητα της δράσης αύξησης δασμολογίων. Η προθεσμία για τις διαβουλεύσεις είναι στις 17 Ιανουαρίου.

Τον Οκτώβριο πέρυσι, το γραφείο του Ηνωμένου εμπορικού αντιπροσώπου ανήγγειλε ότι προγραμμάτισε στο Πε απαλλάσσει τα δασμολόγια σε 549 κινεζικές εισαγωγές, και επιδίωξε κοινές γνώμη σχετικά με αυτό το θέμα.

 

Στις 23 Μαρτίου φέτος, το γραφείο του Ηνωμένου εμπορικού αντιπροσώπου ανήγγειλε ότι 352 στοιχεία των εισαγόμενων αγαθών από την Κίνα ήταν σχετικά με απαλλαγμένος από τα δασμολόγια, το οποίο ήταν λιγότερο από 549 στοιχεία εξεταζόμενα προηγουμένως (197 στοιχείο της απαλλαγής δασμολογίων προϊόντων ήταν άκυρα). Ισχύει στα αγαθά που εισάγονται από την Κίνα μεταξύ 12 Οκτωβρίου 2021 και 31 Δεκεμβρίου 2022.

Το ατού επέβαλε τα πρόσθετα δασμολόγια σύμφωνα με την αποκαλούμενη παράγραφο 301. Μετά από να πάρει το γραφείο, ο Πρόεδρος Biden των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει λάβει απόφαση σχετικά με εάν να ακυρώσει τα σχετικά δασμολόγια.

Από τη συνεδρίαση μεταξύ των δύο αρχηγών κράτους το Νοέμβριο, οι ανώτεροι υπάλληλοι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας έχουν συνεχίσει συμμετ:έχω στο διάλογο. Οι ανώτεροι υπάλληλοι από τον οικονομικό, το εμπόριο, στρατιωτικούς και τους τομείς κλιματικής αλλαγής των δύο χωρών έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον τέσσερις πρόσωπο με πρόσωπο συζητήσεις μετά από τη συνεδρίαση μεταξύ των δύο αρχηγών κράτους