Έρευνα για τη βιομηχανία αποθήκευσης οικιακής ενέργειας: η υψηλή ανάπτυξη συνεχίζεται, τα κανάλια είναι ο βασιλιάς, και το μέλλον είναι ελπιδοφόρο

December 30, 2022
τα τελευταία νέα της εταιρείας για Έρευνα για τη βιομηχανία αποθήκευσης οικιακής ενέργειας: η υψηλή ανάπτυξη συνεχίζεται, τα κανάλια είναι ο βασιλιάς, και το μέλλον είναι ελπιδοφόρο

Προϊόντα εγχώριας αποθήκευσης: προς όλος--μια μηχανή και την υψηλότερη ικανότητα χρέωσης

Προϊόν: ενισχυτική απαίτηση για το απόθεμα και την επαυξητική οικιακή PV αγορά

Η αποθήκευση οικιακής ενέργειας χρησιμοποιείται συνήθως σε σχέση με με την οικογένεια φωτοβολταϊκή, και η εγκατεστημένη ικανότητα δοκιμάζει τη ταχεία ανάπτυξη. Ο πυρήνας του συστήματος αποθήκευσης οικιακής ενέργειας, επίσης γνωστός ως σύστημα ενεργειακής αποθήκευσης μπαταριών, είναι μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ενεργειακής αποθήκευσης, η οποία είναι συνήθως βασισμένη στις ιονικές ή lead-acid μπαταρίες λίθιου, που ελέγχονται από έναν υπολογιστή, και πραγματοποιεί τη φόρτιση και την εκφόρτιση των κύκλων κάτω από το συντονισμό άλλων ευφυών υλικού και λογισμικού.

Το σύστημα αποθήκευσης εγχώριας ενέργειας μπορεί συνήθως να συνδυαστεί με τη διανεμημένη φωτοβολταϊκή ηλεκτρική παραγωγή για να διαμορφώσει ένα σύστημα εγχώριας οπτικό αποθήκευσης. Από την πλευρά χρηστών, το σύστημα εγχώριας οπτικό αποθήκευσης μπορεί να αποβάλει τον αρνητικό αντίκτυπο της διακοπής ρεύματος στη κανονική ζωή μειώνοντας το λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας Από την πλευρά πλέγματος, ο εξοπλισμός αποθήκευσης οικιακής ενέργειας που υποστηρίζει την ενοποιημένη αποστολή μπορεί να ανακουφίσει την έλλειψη ισχύος κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής και να παρέχει τη διόρθωση συχνότητας για το πλέγμα.

 

Σύμφωνα με τους διαφορετικούς τρόπους συζεύξεων συστημάτων φωτοβολταϊκής και ενεργειακής αποθήκευσης, διαιρούνται σε συστήματα ΣΥΝΕΧΩΝ συζεύξεων και συστήματα συζεύξεων εναλλασσόμενου ρεύματος, τα οποία είναι αντίστοιχα κατάλληλα για την επαυξητική αγορά των πρόσφατα εγκατεστημένων φωτοβολταϊκών συστημάτων και το χρηματιστήριο των εγκατεστημένων φωτοβολταϊκών συστημάτων. Το μεγαλύτερο διάστημα για την επαυξητική αγορά είναι η κύρια κινητήρια δύναμη για τη μελλοντική ανάπτυξη αγοράς:

(1) επαυξητική αγορά (σύστημα αποθήκευσης photovoltaic+energy που εγκαθίσταται πρόσφατα στις οικογένειες στόχων): γενικά, συνδεμένα τα συνεχές ρεύμα προϊόντα χρησιμοποιούνται. Το συνδεμένο συνεχές ρεύμα σύστημα ενεργειακής αποθήκευσης περιλαμβάνει ένα σύστημα μπαταριών και έναν υβριδικό αναστροφέα. Ο υβριδικός αναστροφέας έχει τις λειτουργίες και του φωτοβολταϊκού πλέγματος σύνδεσε τον αναστροφέα και το μετατροπέα ενεργειακής αποθήκευσης. Το πλεονέκτημα της ΣΥΝΕΧΟΥΣ σύζευξης είναι ότι και οι μπαταρίες φωτοβολταϊκής και ενεργειακής αποθήκευσης μετατρέπονται μέσω των υβριδικών αναστροφέων, και κανένας πρόσθετος φωτοβολταϊκός συνδεδεμένος πλέγμα αναστροφέας δεν απαιτείται. Η ολοκλήρωση συστημάτων είναι υψηλότερη, η εγκατάσταση και η υπηρεσία μεταπωλήσεων είναι καταλληλότερες, και η ευφυείς παρακολούθηση και ο έλεγχος είναι επίσης κατάλληλοι. Μερικές οικογένειες που έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα PV επιλέγουν να αφαιρέσουν τον αρχικό συνδεδεμένο πλέγμα αναστροφέα PV και να εγκαταστήσουν έναν νέο υβριδικό αναστροφέα.

(2) στο χρηματιστήριο (οι οικογένειες στόχων έχουν εγκαταστήσει τα φωτοβολταϊκά και πρόσφατα προστιθέμενα συστήματα ενεργειακής αποθήκευσης), τα προϊόντα συζεύξεων εναλλασσόμενου ρεύματος χρησιμοποιούνται γενικά. Μόνο οι μπαταρίες και οι μετατροπείς ενεργειακής αποθήκευσης πρέπει να εγκατασταθούν, οι οποίοι δεν έχουν επιπτώσεις στο αρχικό φωτοβολταϊκό σύστημα. Κατ 'αρχήν, το σχέδιο του συστήματος ενεργειακής αποθήκευσης δεν συσχετίζεται άμεσα με το φωτοβολταϊκό σύστημα, το οποίο μπορεί να καθοριστεί σύμφωνα με τις ανάγκες. Το πλεονέκτημα της σύζευξης εναλλασσόμενου ρεύματος βρίσκεται στην υψηλή ασφάλεια: στον τρόπο συζεύξεων εναλλασσόμενου ρεύματος, η ενέργεια μαζεύεται στο τερματικό εναλλασσόμενου ρεύματος, που μπορεί όχι μόνο να παρασχεθεί άμεσα στο φορτίο ή να σταλεί στο πλέγμα δύναμης, αλλά και μπορεί να φορτιστεί άμεσα στην μπαταρία μέσω του αμφίδρομου μετατροπέα. Η χαμηλή τάση PV και οι χαμηλής τάσης μπαταρίες μπορούν να επιλεχτούν για να αποβάλουν το ΣΥΝΕΧΉ υψηλής τάσεως κίνδυνο στο σύστημα ενεργειακής αποθήκευσης.

 

 

 

Σύμφωνα με το εάν το σύστημα συνδέεται με το πλέγμα δύναμης, το σύστημα αποθήκευσης οικιακής ενέργειας μπορεί να διαιρεθεί σε συνδεδεμένο πλέγμα σύστημα και από το σύστημα πλέγματος. Η διαφορά πυρήνων βρίσκεται εάν το σύστημα συνδέεται με το πλέγμα δύναμης. Αυτή τη στιγμή, οι περισσότερες περιοχές χρησιμοποιούν τον παράλληλο από ενσωματωμένο το πλέγμα σύστημα.

(1) το πλέγμα σύνδεσε τα συστήματα, τα συστήματα φωτοβολταϊκής και ενεργειακής αποθήκευσης μπορούν να συνδεθούν με το πλέγμα, και η δύναμη μπορεί να αγοραστεί από το πλέγμα όταν φωτοβολταϊκή ή η ισχύς της μπαταρίας είναι ανεπαρκής. Είναι κατάλληλο για τις περιοχές με το σταθερό ηλεκτρικό σύστημα και τη σχετικά χαμηλή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας.

(2) από το πλέγμα το σύστημα είναι κατάλληλο για την έρημο, το νησί και άλλες περιοχές χωρίς πλέγμα δύναμης ή τις περιοχές όπου το πλέγμα δύναμης είναι ασταθές και χρειάζεται τη μόνη χρήση. Ο μετατροπέας ενεργειακής αποθήκευσης πλέγματος είναι κλειστός συνήθως εξοπλισμένος με μια διεπαφή γεννητριών diesel για να συμπληρώσει τη δύναμη όταν ο ανεφοδιασμός ισχύος της μπαταρίας είναι ανεπαρκής τη νύχτα.

(3) ο παράλληλος και από ενσωματωμένη την πλέγμα μηχανή έχει τον παράλληλο και από τη λειτουργία μετατροπής πλέγματος ή ενσωματώνει τον παράλληλο και από τους τρόπους πλέγματος σε μια μηχανή, η οποία μπορεί να ολοκληρώσει τη μετατροπή στο μακριά τρόπο πλέγματος σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Είναι κατάλληλο για τις περιοχές με τα ασταθή ηλεκτρικά συστήματα και τις συχνές διακοπές ρεύματος.

 

Ο τεχνικός εξοπλισμός πυρήνων του συστήματος αποθήκευσης οικιακής ενέργειας περιλαμβάνει τις μπαταρίες και τους μετατροπείς. Σύμφωνα με το βαθμό ολοκλήρωσης προϊόντων, υπάρχουν κυρίως δύο τρόποι: ενσωματωμένη μηχανή και διασπασμένη μηχανή. Η τρέχουσα αγορά εξουσιάζεται από τη διασπασμένη μηχανή, αλλά η ενσωματωμένη μηχανή είναι η τάση ανάπτυξης της αγοράς υψηλών σημείων:

(1) η διασπασμένη μηχανή υιοθετείται για μερικά προϊόντα συζεύξεων εναλλασσόμενου ρεύματος και τα προϊόντα ΣΥΝΕΧΏΝ συζεύξεων. Το σύστημα συστημάτων και αναστροφέων μπαταριών παρέχεται από τους κατασκευαστές πακέτων και τους κατασκευαστές αναστροφέων αντίστοιχα, και φθάνει έπειτα στο τέλος - χρήστες μέσω των καναλιών των ολοκληρωτών, των εμπόρων και των εφαρμοστών.

(2) όλος σε μια μηχανή, το προϊόν είναι όλα σε ένα σύστημα μηχανών συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας και του αναστροφέα, συνήθως ένα προϊόν συζεύξεων εναλλασσόμενου ρεύματος. Το προς τα πάνω σύστημα και ο αναστροφέας μπαταριών, ως προμηθευτές, υιοθετούν συνήθως τον τρόπο cOem. Το τελικό προϊόν δεν παρουσιάζει εμπορικό σήμα του προμηθευτή, και οι πωλήσεις και οι μεταπωλήσεις όλες προϊόντων αναλαμβάνονται από το εμπορικό σήμα.

 

Σύμφωνα με την τάση του πακέτου μπαταριών, μπορεί να διαιρεθεί σε υψηλής τάσεως μπαταρίες και χαμηλής τάσης μπαταρίες. Η βιομηχανία έχει παρουσιάσει μια τάση της μετατροπής στις υψηλής τάσεως μπαταρίες. Ο κύριος σκοπός είναι να βελτιωθεί η αποδοτικότητα και να απλοποιηθεί το σχέδιο συστημάτων, αλλά συγχρόνως, απαιτεί την υψηλότερες συνέπεια κυττάρων και τις διοικητικές ικανότητες BMS. Οι μπαταρίες υψηλής τάσης έχουν συνήθως μια τάση πακέτων μπαταριών περισσότερο από 48V, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με να συνδέσει τα πολλαπλάσια κύτταρα σωρηδόν. Από την άποψη της αποδοτικότητας, με την ίδια ικανότητα των μπαταριών, το ρεύμα μπαταριών του υψηλής τάσεως συστήματος ενεργειακής αποθήκευσης είναι μικρό, και η παρέμβαση στο σύστημα είναι μικρή. Η αποδοτικότητα του υψηλής τάσεως συστήματος ενεργειακής αποθήκευσης είναι υψηλότερη Από την άποψη του σχεδίου συστημάτων, η τοπολογία κυκλωμάτων του υψηλής τάσεως υβριδικού αναστροφέα είναι απλούστερη, μικρότερη, ελαφρύτερη και πιό αξιόπιστη. Εντούτοις, η υψηλής τάσεως μπαταρία αποτελείται από τα πολλαπλάσια κύτταρα σωρηδόν και τον παράλληλο. Όσο υψηλότερη η τάση, οι περισσότερες μπαταρίες σωρηδόν, και τόσο υψηλότερη η απαίτηση στη συνέπεια των κυττάρων. Συγχρόνως, πρέπει να συνεργαστεί με το αποδοτικό σύστημα διαχείρισης BMS, διαφορετικά είναι εύκολο να υπάρξουν οι αποτυχίες.