Batterijontwerp van radarmeetapparaat

September 13, 2022
Laatste bedrijfscasus over Batterijontwerp van radarmeetapparaat

Eisen 1、 ten aanzien van reservevoeding van GPR-meetapparaat:

 

GPR-het meetapparaat heeft de vereisten van hoog het werk voltage, oude en speciale milieutemperatuur. In termen van lithiumbatterijcel, bick wordt de lithiumbatterijcel met lange levensuur van eerste-lijnmerk in China gebruikt, en 6 reeksen van 8 parallelle combinaties worden gebruikt om aan de relevante de parametervereisten van de klant te voldoen. In de bescherming van de beschermingskring van de lithiumbatterij, worden 6 reeksen van de beschermingskring van de precisiehardware + 6 reeksen van het laden van saldokring gebruikt om de vereisten van maximumte sterke intensiteit 25A, ononderbroken lossingsstroom 8a en het laden saldo te bereiken huidige 300mA van gebeëindigde lithiumbatterij. In termen van relevante werkomgeving, hoogwaardige witte waterdichte doos wordt shell gebruikt om aan de waterdichte milieubehoeften van klanten te voldoen. De specifieke parameters van de gecombineerde batterij zijn als volgt:

1) De modelontwerpvereisten van lithiumbatterij pakken in: 18650-6s8p/16ah/22.2v.

2) Ontwerpvereisten van kringsdeel:

1. Enig de beschermingsvoltage van de sectieoverbelasting: 4.35 ± 0.25V

2. Het enige voltage van de overbelastingsterugwinning: 4.15 ± 0.50v

3. Enige sectie over het voltage van de lossingsbescherming: 2.70 ± 0.08v

4. Het enige voltage van de overdischargeterugwinning: 3.00 ± 0.10v

5. Overstroombeveiligingwaarde van gecombineerde batterij (10ms): 30 ~ 35A

6. De stroom van het lastensaldo: 300 ± 50mA

7. Het voltage van het lastensaldo: 4.20 ± 25mV

8. Batterij over (de terug te krijgen) waarde van de temperatuurbescherming: 70 ± 5 graden

9. De gebeëindigde batterij heeft ook kortsluiting en omgekeerde het laden bescherming.

3) Ontwerpeisen ten aanzien van het leven van de batterijcyclus: 500-1000 keer (GB die en norm laden lossen)

4) De vereisten van het externe dimensieontwerp van batterij: verwijzingsshell


2、 Ontwerpregeling van reservevoeding voor GPR-meetapparaat:

1) Beschermingsraad (PCM): het is hoofdzakelijk een beschermingskring voor navulbare lithiumbatterij die wordt ontworpen. wegens de chemische kenmerken van lithiumbatterij, is het noodzakelijk om intelligente machtsberekening, overbelasting, overdischarge, kortsluiting, te sterke intensiteit en andere beschermingsfuncties te verstrekken om verbranding, explosie en andere gevaren te vermijden.

2) Bescherming IC: de belangrijkste spaander van de beschermingsfunctie van de ontwerpregeling, die de overbelasting, overdischarge, te sterke intensiteit, kortsluiting en andere functies van de elektrische online kern kan controleren en op elk moment, om het elektrische kernwerk in een veilige, stabiele en efficiënte waaier te maken.

3) De module van het lastensaldo: breng het voltageverschil van elke cel tijdens het het laden proces in evenwicht, verbeter de consistentie van elk celvoltage om de levensduur van de gecombineerde batterij uit te breiden.

4) Temperatuurschakelaar: hoofdzakelijk ontworpen voor de functie van de temperatuurbescherming. Wanneer de temperatuur van de batterij zelf 75 ℃ toe te schrijven aan andere abnormale problemen bereikt, handelt de temperatuurschakelaar om over temperatuurbescherming te bereiken, en wanneer de temperatuurdalingen, het automatisch zullen terugkrijgen.

5) 18650 lithium ionencel/18650/de cel van 2000mAh/van 3.7V bak (cel met lange levensuur).

6) MOSFET: MOSFET, die een omschakelingsrol in de beschermingskring speelt. Het zal nooit het voltage op beide einden van de lading, verhogen of verminderen om de voltagestabiliteit te verzekeren.
Schematisch ontwerp 3、 van reservevoeding voor GPR-meetapparaat

Reservevoeding 4、 en totstandbrengingsdiagram van het meetapparaat van de grondradar