De wetenschappers creëren de nieuwe technologie van de lithiumbatterij: milieuvriendelijker, goedkoper, sneller ladend

June 26, 2023
Laatste bedrijfsnieuws over De wetenschappers creëren de nieuwe technologie van de lithiumbatterij: milieuvriendelijker, goedkoper, sneller ladend

Een onderzoeksteam Polytechnische het Instituuts (WPI) wordt geleid onderzoeker Yan Wang heeft door van Worcester een solvent-free methode de weg bereid om elektroden voor lithium-ionenbatterijen te produceren die. De nieuwe benadering kon batterij productie voor elektrische voertuigen hervormen, resulterend in groenere, rendabelere en snel-laadt elektroden dan nu verkrijgbaar die.

Het team meldt in dagboekjoule de droge techniek van de drukvervaardiging, die de schadelijke oplosmiddelen inherent aan de conventionele methodes van de elektrodenproductie vermijdt. Het innovatieve proces is scalable en heeft het potentieel om elektrodenproductiekosten zo veel te verminderen langs zoals 15 percenten, de wetenschappers zeggen. Bovendien, overslaand het traditionele drogen en oplosbare de terugwinningsprocessen snijd batterij productieenergieverbruik door ongeveer 47 percenten, het onderzoekersrapport.

De technologie van de het lithiumbatterij van China blijft doorbraken maken. Vanuit het perspectief van het aantal documenten op lithiumbatterijen worden gepubliceerd, heeft het aantal documenten op lithiumbatterijen worden gepubliceerd in China een tendens van het stijgen jaar na jaar sinds 2010 getoond, die aantoont dat het onderzoekenthousiasme voor lithiumbatterijen die blijft toenemen. Vanaf Augustus 2022, zijn 69.366 documenten met betrekking tot lithiumbatterijen gepubliceerd in China.

 

De gegevens tonen aan dat in 2020, aan de veel gevraagde groei voor lithiumbatterijen op de nieuwe industrieën en gebieden zoals nieuwe energievoertuigen, energieopslag, elektrische fietsen dankt, en de elektrische gereedschappen, de verzendingen van de het lithiumbatterij van China 142.9GWh zullen zijn. In 2021, zal de vraag naar machtsbatterijen en energieaccu's in China schommelen, en de jaarlijkse verzendingen van de lithiumbatterij zullen 327 GWh bereiken.

Men verwacht dat in de volgende vijf jaar, die door nieuwe energievoertuigen, twee-wiel voertuigen, basisstations, stroomopslag, elektrische gereedschappen, en digitale 3C wordt gedreven, het samenstellings jaarlijkse groeipercentage van het de machtslithium van China de batterijverzendingen 25% tegen 2025 zal overschrijden. Volgens deze groeipercentagevoorspelling, van het de machtslithium van China zouden de de batterijverzendingen moeten 839GWh in 2027 overschrijden.

 

De academicus Ouyang Minggao van de Chinese Academie van Wetenschappen gelooft dat van de de batterijtechnologie van China het de innovatiepotentieel nog reusachtig is, en de nieuwe generatie van batterijtechnologie maakt constant doorbraken. In de eerste helft van dit jaar, overschreed de output van de volledige lithium-ionenketen van de batterijindustrie 280GWh, een verhoging van 150%. De opbrengst van de gehele industrie heeft 480 miljard overschreden, en het zou moeten één triljoen voor het gehele jaar overschrijden.