Οι επιστήμονες δημιουργούν τη νέα τεχνολογία μπαταριών λίθιου: φιλικότερος προς το περιβάλλον, φτηνότερος, χρεώνοντας γρηγορότερα

June 26, 2023
τα τελευταία νέα της εταιρείας για Οι επιστήμονες δημιουργούν τη νέα τεχνολογία μπαταριών λίθιου: φιλικότερος προς το περιβάλλον, φτηνότερος, χρεώνοντας γρηγορότερα

Μια ερευνητική ομάδα που οδηγείται από τον πολυτεχνικό ερευνητή Yan WANG ιδρύματος του Worcester (WPI) έχει καινοτομήσει μια solvent-free μέθοδο για τα ηλεκτρόδια για τις λίθιο-ιονικές μπαταρίες. Η νέα προσέγγιση θα μπορούσε να ξεσηκώσει την κατασκευή μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα, με συνέπεια πιό πράσινα, τα οικονομικώς πιό αποδοτικά και ηλεκτρόδια γρήγορος-χρέωσης από εκείνοι διαθέσιμοι σήμερα.

Η ομάδα εκθέτει στο τζάουλ περιοδικών την ξηρά τεχνική επεξεργασίας εκτύπωσης, η οποία αποφεύγει τους επιβλαβείς διαλύτες έμφυτους στις συμβατικές μεθόδους παραγωγής ηλεκτροδίων. Η καινοτόμος διαδικασία είναι εξελικτική και έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις δαπάνες παραγωγής ηλεκτροδίων κατά τουλάχιστον 15 τοις εκατό, οι επιστήμονες λένε. Επιπλέον, πηδώντας την παραδοσιακή ξήρανση και τις διαλυτικές διαδικασίες ανάκαμψης κόψτε την κατανάλωση ενέργειας κατασκευής μπαταριών από περίπου 47 τοις εκατό, η έκθεση ερευνητών.

Η τεχνολογία μπαταριών λίθιου της Κίνας συνεχίζει να κάνει τις σημαντικές ανακαλύψεις. Από την προοπτική του αριθμού εγγράφων που δημοσιεύονται στις μπαταρίες λίθιου, ο αριθμός εγγράφων που δημοσιεύονται στις μπαταρίες λίθιου στην Κίνα έχει παρουσιάσει μια τάση να αυξηθεί χρόνο με το χρόνο από το 2010, η οποία δείχνει ότι ο ερευνητικός ενθουσιασμός για τις μπαταρίες λίθιου συνεχίζει να αυξάνεται. Από τον Αύγουστο του 2022, 69.366 έγγραφα σχετικά με τις μπαταρίες λίθιου έχουν δημοσιευθεί στην Κίνα.

 

Το στοιχείο δείχνει ότι το 2020, ευχαριστεί στην αύξηση σε ζήτηση για τις μπαταρίες λίθιου στις αναδυόμενους βιομηχανίες και τους τομείς όπως τα νέα ενεργειακά οχήματα, ενεργειακή αποθήκευση, ηλεκτρικά ποδήλατα, και τα ηλεκτρικά εργαλεία, αποστολές μπαταριών λίθιου της Κίνας θα είναι 142.9GWh. Το 2021, η απαίτηση για τις μπαταρίες δύναμης και τις μπαταρίες ενεργειακής αποθήκευσης στην Κίνα θα ξεχυθεί σαν θάλασσα, και οι ετήσιες αποστολές μπαταριών λίθιου θα φθάσουν σε 327 GWh.

Αναμένεται ότι στα επόμενα πέντε έτη, που οδηγούνται με τα νέα ενεργειακά οχήματα, τα οχήματα δύο-ροδών, τους σταθμούς βάσης, την ηλεκτρική ενεργειακή αποθήκευση, τα ηλεκτρικά εργαλεία, και 3C ψηφιακό, το σύνθετο ποσοστό ετήσιας ανάπτυξης των αποστολών μπαταριών λίθιου δύναμης της Κίνας θα υπερβεί 25% ως το 2025. Σύμφωνα με αυτήν την πρόβλεψη ρυθμού ανάπτυξης, οι αποστολές μπαταριών λίθιου δύναμης της Κίνας αναμένονται για να υπερβούν 839GWh το 2027.

 

Ο ακαδημαϊκός Ouyang Minggao της κινεζικής ακαδημίας των επιστημών θεωρεί ότι η δυνατότητα καινοτομίας τεχνολογίας μπαταριών της Κίνας είναι ακόμα τεράστια, και η νέα γενιά της τεχνολογίας μπαταριών κάνει συνεχώς τις σημαντικές ανακαλύψεις. Στο πρώτο μισό φέτος, η παραγωγή της ολόκληρης λίθιο-ιονικής αλυσίδας βιομηχανίας μπαταριών υπερέβη 280GWh, μια αύξηση 150%. Το εισόδημα ολόκληρης της βιομηχανίας έχει υπερβεί 480 δισεκατομμύρια, και αναμένεται για να υπερβεί ένα τρισεκατομμύριο για ολόκληρο το έτος.