Γρήγορη επέκταση της θετικής ικανότητας παραγωγής ηλεκτροδίων, το φωσφορικό άλας σιδήρου μαγγάνιου λίθιου και το υψηλό νικέλιο τριαδικά είναι οι κατευθύνσεις επικρατούσας τεχνολογίας στο μέλλον

July 17, 2023

Το υλικό καθόδων είναι το κρισιμότερο υλικό για τις μπαταρίες λίθιου. Το θετικό υλικό ηλεκτροδίων είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για την ηλεκτροχημική απόδοση της μπαταρίας λίθιου, καθορίζει άμεσα την ενεργειακή πυκνότητα και την ασφάλεια της μπαταρίας, και έχει επιπτώσεις έπειτα στη γενική απόδοση της μπαταρίας. Τα υλικά καθόδων αποτελούν τη μεγαλύτερη αναλογία στο κόστος των υλικών μπαταριών λίθιου, που αποτελούν 45%, και το κόστος τους καθορίζει άμεσα το γενικό κόστος της μπαταρίας. Επομένως, τα υλικά καθόδων παίζουν έναν κεντρικό ρόλο στις μπαταρίες λίθιου και άμεσα τις μπαταρίες λίθιου μολύβδου. ανάπτυξη βιομηχανίας.

Η υλική αγορά καθόδων έχει ένα μεγάλο δωμάτιο για την αύξηση, και η ικανότητα παραγωγής επεκτείνεται γρήγορα. Το 2021, η αξία παραγωγής των υλικών καθόδων της Κίνας θα φθάσει 141,91 δισεκατομμύρια σε yuan, μια ετήσια αύξηση 123,1%. Το 2022, η ικανότητα παραγωγής σημαντικών κατασκευαστών των υλικών καθόδων φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου θα φθάσει σε 1,6265 εκατομμύρια τόνοι, και η ικανότητα παραγωγής σημαντικών κατασκευαστών των τριαδικών υλικών καθόδων θα φθάσει σε 976.600 τόνους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ικανότητας παραγωγής κάθε επιχείρησης, η ικανότητα παραγωγής των υλικών καθόδων φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου θα υπερβεί 4,1775 εκατομμύρια τόνοι το 2025 τόνων, και η ικανότητα παραγωγής των τριαδικών υλικών καθόδων θα υπερβεί 1,9591 εκατομμύρια τόνοι. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, η σφαιρική απαίτηση για τα υλικά καθόδων μπαταριών λίθιου (κυρίως φωσφορικό άλας σιδήρου λίθιου και τριαδικά υλικά) θα είναι 1,331 εκατομμύρια τόνοι, 2,023 εκατομμύρια τόνοι, 2,874 εκατομμύρια τόνοι, και 4,086 εκατομμύρια τόνοι το 2022-2025, με έναν σύνθετο ρυθμό ανάπτυξης 48,9%.

Οι προς τα πάνω πρώτες ύλες περιορίζουν την παροχή των υλικών καθόδων βραχυπρόθεσμα. Το πρώτο εξάμηνο του 2022, λόγω της γρήγορης ανόδου στις τιμές των προς τα πάνω πρώτων υλών όπως το κοβάλτιο, το νικέλιο, και το λίθιο, και η συνεχής βελτίωση στις πωλήσεις των προς τα κάτω νέων ενεργειακών οχημάτων, ο σφιχτός ανεφοδιασμός της ικανότητας παραγωγής σε μερικές συνδέσεις δεν έχει ανακουφιστεί αποτελεσματικά, με συνέπεια μια σφιχτή ισορροπία ανεφοδιασμού στην αγορά. Ο κακός συνδυασμός μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης του άλατος λίθιου έχει οδηγήσει στην υψηλή τιμή των ορυχείων λίθιου, και αναμένεται ότι η τιμή θα χαλαρώσει το 2023. Οι πόροι λίθιου και νικελίου της Κίνας είναι σχετικά λιγοστοί, και η εξάρτησή της στις ξένες χώρες είναι υψηλή, έτσι πρέπει να εισαγάγει πολλή από το εξωτερικό. Στα τέλη του 2020, οι επιφυλάξεις μεταλλεύματος λίθιου της Κίνας αποτέλεσαν μόνο 6,31% του παγκόσμιου συνόλου, και οι επιφυλάξεις νικελίου της αποτέλεσαν μόνο 4,39% του παγκόσμιου συνόλου.

Το φωσφορικό άλας και το υψηλός-νικέλιο σιδήρου μαγγάνιου λίθιου τριαδικά είναι οι κατευθύνσεις ανάπτυξης των υλικών καθόδων. Με τη συνεχή βελτίωση των προς τα κάτω απαιτήσεων απόδοσης για τις μπαταρίες λίθιου, τα υλικά καθόδων θα αναγγείλουν μέσα έναν νέο κύκλο των τεχνικών επαναλήψεων και των βελτιώσεων. Οι δύο τεχνικές πορείες που αντιπροσωπεύονται από το φωσφορικό άλας και το υψηλός-νικέλιο σιδήρου μαγγάνιου λίθιου τριαδικά είναι οι σαφέστερες. Η υψηλής ενέργειας πυκνότητα είναι το πλεονέκτημα πυρήνων του φωσφορικού άλατος σιδήρου μαγγάνιου λίθιου έναντι του φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου. Με την ολοκλήρωση και την ανάθεση των πολλαπλάσιων εσωτερικών υλικών προγραμμάτων φωσφορικού άλατος σιδήρου μαγγάνιου λίθιου, αναμένεται ότι η εσωτερική μαζική παραγωγή θα είναι σταθερή ως το 2023 το αργότερο. Η ενεργειακή πυκνότητα των τριαδικών μπαταριών υψηλός-νικελίου έχει φθάσει σε 300-400Wh/kg. Έναντι άλλων υλικών καθόδων, το τεχνικό εμπόδιο είναι υψηλότερο, το οποίο μπορεί καλύτερα να καλύψει τις απαιτήσεις ανάπτυξης των ελαφριών και ευφυών νέων ενεργειακών οχημάτων. Δεν υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις στην Κίνα που μπορεί πραγματικά να παραδώσει τα τριαδικά υλικά υψηλός-νικελίου στις batch, και οι επιχειρήσεις με τις υψηλότερες αποστολές είναι κυρίως Rongbai, Bamo, προδίδουν και Bangpu. Η υψηλή παραγωγή νικελίου Rongbai αποτελεί για 70%, και είναι στην κυριάρχη θέση στην υψηλή τριαδική βιομηχανία νικελίου.