Η ικανότητα μπορεί να είναι η υψηλότερη στον κόσμο, και η όλος-στερεός-κρατική μπαταρία της Ιαπωνίας έχει παραγάγει μια νέα σημαντική ανακάλυψη! Ακαδημαϊκός της κινεζικής ακαδημίας επιστημών σας: Η πυκνότητα ισχύος των μπαταριών λίθιου είναι στενή προς το θεωρητικό όριο

July 17, 2023
τα τελευταία νέα της εταιρείας για Η ικανότητα μπορεί να είναι η υψηλότερη στον κόσμο, και η όλος-στερεός-κρατική μπαταρία της Ιαπωνίας έχει παραγάγει μια νέα σημαντική ανακάλυψη! Ακαδημαϊκός της κινεζικής ακαδημίας επιστημών σας: Η πυκνότητα ισχύος των μπαταριών λίθιου είναι στενή προς το θεωρητικό όριο

Το ίδρυμα του Τόκιο της Ιαπωνίας τεχνολογιών έχει αυξήσει την ικανότητα των όλος-στερεός-κρατικών μπαταριών για το πιό υψηλό επίπεδο στον κόσμο.


Σύμφωνα με τις ειδήσεις Jiemian στις 16 Ιουλίου, όχι πάρα πολύ πολύ καιρό πριν, μια ερευνητική επιτροπή που αποτελείται από Ryoji Kanno, ένας διακεκριμένος καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Τόκιο στην Ιαπωνία, έχει βελτιώσει επιτυχώς τη γρήγορες λειτουργία φόρτισης και την ικανότητα των όλος-στερεός-κρατικών μπαταριών. Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε με την καθιέρωση των νέων τυποποιημένων υλικών και την επανεξέταση της διαδικασίας παραγωγής. Τα σχετικά άρθρα έχουν δημοσιευθεί στο αμερικανικό περιοδικό «επιστήμης». Οι όλος-στερεός-κρατικές μπαταρίες είναι ένα νέο είδος της μπαταρίας. Σε αντιδιαστολή με άλλες μπαταρίες, δεν υπάρχει κανένας υγρός ηλεκτρολύτης, αλλά τα πολυμερή σώματα, τα οξείδια ή τα σουλφίδια χρησιμοποιούνται ως ισχυροί ηλεκτρολύτες.


Η Toyota παρουσίασε πρόσφατα τη φιλοδοξία της να διχοτομήσει το μέγεθος, την τιμή και το βάρος των ηλεκτρικών αυτοκινητικών μπαταριών της μετά από μια σημαντική ανακάλυψη στις τεχνολογίες στερεάς κατάστασης μπαταριών, σύμφωνα με τους οικονομικούς χρόνους. Το Keiji Kaita, τοπ εμπειρογνώμονας μπαταριών της Toyota, που δηλώθηκε τον Ιούλιο τέσσερα ότι η βελτίωση της διαδικασίας παραγωγής για τις προμήθειες μπαταριών μείωσε την τιμή της τεχνολογίας επόμενης γενιάς του. «Για τις μπαταρίες μας υγρού και στερεάς κατάστασης, ο στόχος μας είναι να ξεσηκώσουμε την υπάρχουσα κατάσταση ακριβώς όπου οι μπαταρίες είναι επίσης μεγάλες, επίσης βαρύς, και επίσης ακριβός,» δηλωμένο Keiji Kaita, «από την άποψη πιθανού, στοχεύουμε να διχοτομήσουμε όλα αυτά τα στοιχεία. «Επιπλέον, το μΑ Cheng, ένας καθηγητής στο πανεπιστήμιο της επιστήμης και των τεχνολογιών της Κίνας, έχει αναπτύξει μια νέα ποικιλία του στερεάς κατάστασης ηλεκτρολύτη. Η περιεκτική λειτουργία της είναι παρόμοια με αυτήν με τους περιπλοκότερους στερεάς κατάστασης ηλεκτρολύτες σουλφιδίου και χλωριδίου, αλλά η τιμή είναι πολύς λιγότερο από 4% του τελευταίου, το οποίο είναι κατάλληλο για την εκβιομηχάνιση. εφαρμογή.


Η όλος-στερεός-κρατική μπαταρία της Ιαπωνίας έχει παραγάγει μια ολοκαίνουργια σημαντική ανακάλυψη


Όπως περιγράφεται από Jiemian News, η προαναφερθείσα έρευνα για το Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Τόκιο στην Ιαπωνία έχει αναπτύξει και έχει δημιουργήσει έναν στερεό ηλεκτρολύτη με την υψηλότερη ιονική αγωγιμότητα με τη χρησιμοποίηση των τμημάτων υψηλός-εντροπίας. Από την αυξανόμενη συνθετική πολυπλοκότητα των γνωστών ιονικών αγωγών λίθιου γρήγορα, η ιονική αγωγιμότητα λίθιου είναι για τις περιπτώσεις two.3-3.eight αυτή των κλασικών υλικών, τα οποία μπορούν να κοντύνουν το χρόνο φόρτισης μπαταριών. Αυτό υπονοεί ότι οι δείκτες που έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία φόρτισης μπαταριών να αυξηθούν κατά τουλάχιστον 3,8 περιπτώσεις συγκρινόμενες χρησιμοποιώντας τις τρέχουσες τυποποιημένες μπαταρίες, η οποία είναι αυτή τη στιγμή το πιό υψηλό επίπεδο στον κόσμο.
Επιπλέον, η ομάδα μελέτης βελτίωσε την προσέγγιση κατασκευής, συν την καταστροφή το ηλεκτρόδιο χρησιμοποιεί το μέταλλο λίθιου αντί του κλασικού γραφίτη, ο οποίος αυξάνει την ικανότητα από το εποικοδομητικό ηλεκτρόδιο από 1,8 περιπτώσεις έναντι της παρούσας ιδιαίτερη σε σχέση με την περιοχή ηλεκτροδίων μονάδων. Η δοκιμαστικός-παραχθείσα όλος-στερεός-κρατική μπαταρία χαρακτηρίζει μια ικανότητα μπαταριών μεγαλύτερου από 20 milliamps ανά τετραγωνικό εκατοστόμετρο του ηλεκτροδίου, το οποίο είναι το πιό υψηλό επίπεδο που αναγγέλλεται προς το παρόν στον κόσμο.
Μέσα στην υπάρχουσα αγορά μπαταριών δύναμης, οι υγρές μπαταρίες λίθιου καταλαμβάνουν ακόμα μια κυρίαρχη θέση. Ήλιος Shigang, ένας ακαδημαϊκός στην κινεζική ακαδημία των επιστημών, μόλις δηλώνεται ότι η ενεργειακή πυκνότητα των τρεχουσών μπαταριών λίθιου είναι στενή για το θεωρητικό όριο. Προηγουμένως δέκα έτη, η πυκνότητα ισχύος των υγρών μπαταριών λίθιου έχει ανυψώσει από 2-3 φορές. Έναντι των υγρών μπαταριών λίθιου, οι στερεάς κατάστασης μπαταρίες κατέχουν τις θετικές πτυχές της πυκνότητας υψηλής δύναμης, της υψηλότερης ασφάλειας και της μακριάς ζωής υπηρεσιών, και αντιμετωπίζονται κανονικά όπως από την αγορά για να γίνουν οι τεχνολογίες ενεργειακών μπαταριών επόμενης γενιάς.

Τα τελευταία χρόνια, διάφορα νέα επιτεύγματα στις στερεάς κατάστασης μπαταρίες έχουν προκύψει εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας, κάμποσοι της οποίας είναι κινεζικοί επιστήμονες.


Σύμφωνα με «Guangming καθημερινά», ο καθηγητής Ma Cheng από το πανεπιστήμιο της επιστήμης και τις τεχνολογίες της Κίνας έχει αναπτύξει και έχει συνθέσει μια ολοκαίνουργια μορφή στερεού ηλεκτρολύτη - οξυχλωρίδιο ζιρκονίου λίθιου. Το κόστος είναι πολύς λιγότερο από 4% στο τελευταίο, το οποίο είναι κατάλληλο για τη βιομηχανική εφαρμογή. Η μελέτη δημοσιεύθηκε μέσα στις διεθνώς διάσημες ακαδημαϊκές επικοινωνίες φύσης περιοδικών στις 27 Ιουνίου φέτος.
Στο δρόμο για την εκβιομηχάνιση των μπαταριών στερεάς κατάστασης λίθιου, οι ιαπωνικές οργανώσεις είναι πολύ περισσότερο επιθετικές. Στην έναρξη του Ιουνίου φέτος, η Toyota ανήγγειλε τη νεώτερη στρατηγική για την εμπορευματοποίηση των στερεάς κατάστασης μπαταριών. Από το 2027, η Toyota θα βάλει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με τις στερεάς κατάστασης μπαταρίες διαθέσιμες, οι οποίες μπορούν να ταξιδεψουν περίπου 1.200 χιλιόμετρα σε πολύς λιγότερο από 10 λεπτά.

 

Η στερεάς κατάστασης μπαταρία της Toyota είναι πραγματικά ένας παιχνίδι-μετατροπέας;

 

Σύμφωνα με τον οικονομικό συνδεδεμένο Τύπο, Toyota που αναφέρεται την Τρίτη (τον Ιούλιος του τέσσερις) ότι έχει παραγάγει μια σημαντική σημαντική ανακάλυψη στην τεχνολογία στερεάς κατάστασης μπαταριών που μπορεί να διχοτομήσει το βάρος, τον όγκο και την τιμή των μπαταριών, οι οποίοι θα μπορούσαν να φέρουν τα ογκώδη οφέλη για την πρόοδο των ηλεκτρικών οχημάτων. κινητήρια δύναμη.


Η παγκόσμια δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία ακολουθεί αυτήν την περίοδο μια στρατηγική για να προωθήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τις περίπλοκες στερεάς κατάστασης μπαταρίες ως το 2025. Έναντι των υγρών μπαταριών, οι στερεάς κατάστασης μπαταρίες έχουν τα υψηλότερα πλεονεκτήματα.
Το Keiji Kaida, Πρόεδρος του ουδέτερου κέντρου Ε&Α άνθρακα της Toyota, ανέφερε: «Εάν μπορεί να είναι μια υγρή μπαταρία ή μια στερεάς κατάστασης μπαταρία, ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε εντελώς την υπάρχουσα δυσάρεστη κατάσταση όπου οι μπαταρίες είναι επίσης μεγάλες, επίσης βαριές, και πάρα πολύ δαπανηρές. Από την άποψη της δυνατότητας εν προκειμένω, θα στοχεύσουμε να διχοτομήσουμε εκείνους τους παράγοντες.


Αϊτινός σημείωσε ότι η επιχείρηση έχει αναπτύξει τους τρόπους να βελτιώσει τη διάρκεια μπαταριών και θεωρεί ότι μπορεί τώρα να δημιουργήσει τις στερεάς κατάστασης μπαταρίες με μια σειρά 1.200 χιλιομέτρων και ενός χρόνου φόρτισης δέκα λεπτών ή λιγότεροι.
Ο Δαβίδ Bailey, καθηγητής των επιχειρησιακών οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, θεωρεί ότι εάν οι αξιώσεις της Toyota είναι αληθινές, αυτό θα μπορούσε να είναι μια στιγμή κύριων σημείων για το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. «Συχνά υπάρχει κάποια σημαντική ανακάλυψη στο στάδιο πρωτοτύπων, αλλά είναι δύσκολο στην κλίμακα επάνω στην παραγωγή.» Πρόσθεσε, «εάν είναι πραγματικά μια πραγματική σημαντική ανακάλυψη, κατόπιν μπορεί να είναι μια αποδιοργανωτική αλλαγή, ακόμη και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το άγιο δισκοπότηρο στην αγορά.


Σύμφωνα με τις νομισματικές περιπτώσεις, η επιχείρηση αναμένει να αρχίσει τις στερεάς κατάστασης μπαταρίες για τα ηλεκτρικά οχήματα το 2027.


Σύμφωνα με μια προηγούμενη έκθεση από το Meijing.com, από τον Αύγουστο του 2020, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Toyota που εξοπλίζονται με τις όλος-στερεός-κρατικές μπαταρίες έχουν λάβει τις άδειες και έχουν αρχίσει τα πειράματα. Toyota που αποκαλύπτεται στους δημοσιογράφους ότι πριν το 2025, οι όλος-στερεός-κρατικές μπαταρίες της Toyota θα παραχθούν μαζικά σε μια μικρή κλίμακα, και θα εγκατασταθούν πρώτα στα υβριδικά αυτοκίνητα ως το 2030, οι όλος-στερεός-κρατικές μπαταρίες της Toyota θα επιτύχουν τη συνεχή και σταθερή παραγωγή.


«Κατά τη διάρκεια της μεθόδου ανάπτυξης, μάθαμε ότι τα ιόντα στην όλος-στερεός-κρατική μπαταρία θα κινηθούν με την υψηλότερη ταχύτητα μέσα στην μπαταρία για να επιτύχουν την παραγωγή υψηλής δύναμης. Ελπίζουμε ότι αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα να χρησιμοποιηθεί στα υβριδικά οχήματα για να εκμεταλλευτεί την όλος-στερεός-κρατική μπαταρία.» Toyota σαφής.


Το 2021, η μηχανή της Toyota ανήγγειλε ότι ως το 2030, αναμένεται για να επενδύσει 1,5 τρισεκατομμύριο γεν (περίπου RMB 88,12 δισεκατομμύρια) στην ανάπτυξη των μπαταριών δύναμης και της αλυσίδας εφοδιασμού μπαταριών τους, προκειμένου να ληφθεί το προβάδισμα στους βασικούς αυτοκίνητους τομείς τεχνολογιών στην επόμενη δεκαετία, και να διατηρηθεί η συνεχής ανταγωνιστικότητα στην τιμή των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων.


Σύμφωνα με μια έκθεση από το CNR.com τον Ιούλιο τέσσερα, ο δημοσιογράφος έμαθε από το πανεπιστήμιο της επιστήμης και των τεχνολογιών της Κίνας ότι ο καθηγητής Ma Cheng του πανεπιστημίου της επιστήμης και της τεχνολογίας της Κίνας έχει δημιουργήσει μια νέα μορφή στερεάς κατάστασης ηλεκτρολύτη. Η περιεκτική γενική απόδοσή της είναι παρόμοια με αυτήν στους περιπλοκότερους στερεάς κατάστασης ηλεκτρολύτες σουλφιδίου και χλωριδίου. , αλλά η τιμή είναι λιγότερο από 4% στον τελευταίο, κατάλληλος για τη βιομηχανική εφαρμογή. Στις 27 Ιουνίου, το επίτευγμα δημοσιεύθηκε μέσα στις διεθνώς διάσημες ακαδημαϊκές επικοινωνίες φύσης περιοδικών.


Ενώ έχοντας ένα πλεονέκτημα ισχυρών τιμών, η εκτενής γενική απόδοση του οξυχλωριδίου ζιρκονίου λίθιου είναι συγκρίσιμη για τους περιπλοκότερους στερεάς κατάστασης ηλεκτρολύτες σουλφιδίου και χλωριδίου. Τα πειράματα έχουν αποδείξει ότι η μπαταρία όλος-στερεός-κρατικού λίθιου που αποτελείται από το οξυχλωρίδιο ζιρκονίου λίθιου και το τριαδικό αισιόδοξο ηλεκτρόδιο υψηλός-νικελίου έχει καταδείξει την άριστη απόδοση: υπό τον όρο γρήγορα για 12 λεπτά, οι κύκλοι μπαταριών εντούτοις αποτελεσματικά στη θερμοκρασία δωματίου για περισσότερους από 2000 κύκλους.


Σύμφωνα με τους ερευνητές, το οξυχλωρίδιο ζιρκονίου λίθιου μπορεί να επιτύχει τη γενική απόδοση συγκρίσιμη με αυτήν στους πιό προηγμένους στερεάς κατάστασης ηλεκτρολύτες σουλφιδίου και χλωριδίου στο τρέχον χαμηλότερο κόστος, το οποίο είναι μεγάλης σημασίας προς την εκβιομηχάνιση των μπαταριών όλος-στερεός-κρατικού λίθιου.