De capaciteit kan hoogst in de wereld zijn, en de batterij van de alle-stevig-staat van Japan heeft een nieuwe doorbraak veroorzaakt! Academicus van uw Chinese Academie van Wetenschappen: De machtsdichtheid van lithiumbatterijen is dicht naar de theoretische grens

July 17, 2023
Laatste bedrijfsnieuws over De capaciteit kan hoogst in de wereld zijn, en de batterij van de alle-stevig-staat van Japan heeft een nieuwe doorbraak veroorzaakt! Academicus van uw Chinese Academie van Wetenschappen: De machtsdichtheid van lithiumbatterijen is dicht naar de theoretische grens

Het Instituut van Tokyo van Japan van Technologieën heeft de capaciteit batterijen van de alle-stevig-staat voor het hoogste niveau in de wereld opgeheven.


Overeenkomstig Jiemian-Nieuws op 16 Juli, niet al te lang geleden, heeft een onderzoeksteam uit Ryoji Kanno, een voorname professor bij het Instituut van Tokyo van Technologie in Japan wordt samengesteld, met succes de snelle het laden functionaliteit en de capaciteit batterijen die van de alle-stevig-staat verbeterd. De analyse werd gerealiseerd door nieuwe standaardteeltmaterialen te vestigen en het productieproces opnieuw te bestuderen. De bijbehorende artikelen zijn gepubliceerd in het Amerikaanse „Wetenschaps“ tijdschrift. De batterijen van de alle-stevig-staat zijn een nieuwe soort batterij. In tegenstelling tot andere batterijen, is er geen vloeibare elektrolyt, maar de polymeren, de oxyden of de sulfiden worden gebruikt als sterke elektrolyten.


Toyota onthulde onlangs zijn ambitie om de grootte, de prijs en het gewicht van zijn elektrische automobiele batterijen na een doorbraak in batterijtechnologieën in vaste toestand, volgens de Economische Tijden te halveren. Keiji Kaita, hoogste die de batterijdeskundige van Toyota, op Juli vier wordt verklaard dat het stroomlijnen van het productieproces voor batterijlevering zal verminderde de prijs van zijn volgende-generatietechnologie. „Voor onze vloeistof en in vaste toestand batterijen, is ons doel de bestaande situatie precies te hervormen waar de batterijen ook groot zijn, ook zwaar, en ook duur,“ verklaard Keiji Kaita, „in termen van mogelijk, wij pogen elk van deze elementen te halveren. „Daarnaast, heeft Ma Cheng, een professor bij de Universiteit van Wetenschap en Technologieën van China, een nieuwe verscheidenheid van elektrolyt in vaste toestand ontwikkeld. Zijn uitvoerige functionaliteit is gelijkaardig aan dat met de meest verfijnde sulfide en chlorideelektrolyten in vaste toestand, maar de prijs is veel minder dan 4% van de laatstgenoemde, die voor industrialisatie aangewezen is. toepassing.


De batterij van de alle-stevig-staat van Japan heeft een gloednieuwe doorbraak veroorzaakt


Zoals geschetst door Jiemian News, heeft het bovengenoemde onderzoek van het Instituut van Tokyo van Technologie in Japan tot een stevige elektrolyt met hoger ionengeleidingsvermogen door hoog-entropiecomponenten te gebruiken ontwikkeld en geleid. Door de toenemende samenstellingsingewikkeldheid van bekende lithium snel ionenleiders, is het lithium ionengeleidingsvermogen over two.3-3.eight-gelegenheden dat van klassieke materialen, die de batterij het laden tijd kunnen verkorten. Dit impliceert dat de indicatoren die batterij het laden functionaliteit beïnvloeden zouden kunnen zijn gestegen met zo zoals veel 3,8 vergeleken instanties gebruikend de huidige standaardbatterijen, die op het ogenblik het hoogste niveau in de wereld is.
Bovendien, verbeterde de studiegroep de productiebenadering, plus het beschadigen gebruikt de elektrode lithiummetaal in plaats van klassiek grafiet, dat de capaciteit van de constructieve elektrode met 1,8 die gelegenheden verbetert met huidige worden vergeleken bijzonder met achting aan het gebied van de eenheidselektrode. De proef-geproduceerde batterij van de alle-stevig-staat kenmerkt een batterijcapaciteit groter dan 20 milliamps per vierkante centimeter van elektrode, die het hoogste die niveau weldra in de wereld wordt aangekondigd is.
Binnen de bestaande de marktplaats van de machtsbatterij, bezetten de vloeibare lithiumbatterijen nog een machtspositie. Zon Shigang, een academicus op de Chinese Academie van Wetenschappen, zodra verklaard dat de energiedichtheid van huidige lithiumbatterijen voor de theoretische grens dicht is. Eerder tien jaar, heeft de machtsdichtheid van vloeibare lithiumbatterijen door 2-3 keer opgeheven. Vergeleken met vloeibare lithiumbatterijen, de batterijen bezitten in vaste toestand de positieve aspecten van hoge machtsdichtheid, hogere veiligheid en lange levensduur, en zoals door de markt om de de batterijtechnologieën van de volgende-generatieenergie normaal bekeken te worden.

De laatste jaren, zijn een aantal nieuwe verwezenlijkingen in batterijen in vaste toestand binnen de academische gemeenschap te voorschijn gekomen, heel wat waarvan Chinese wetenschappers zijn.


Overeenkomstig „Guangming dagelijks“, heeft Professor Ma Cheng van de Universiteit van Wetenschap en Technologieën van China een gloednieuwe vorm van stevige elektrolyt - oxychloride van het lithiumzirconium ontwikkeld en samengesteld. De kosten zijn veel minder dan 4% op de laatstgenoemde, die voor industriële toepassing geschikt is. De studie werd gepubliceerd binnen de internationaal beroemde academische Mededelingen van de dagboekaard op 27 Juni dit jaar.
Op de weg voor de industrialisatie van lithiumbatterijen in vaste toestand, zijn de Japanse organisaties veel meer agressief. Bij de aanvang van Juni kondigde dit jaar, Toyota de nieuwste strategie voor de introductie op de markt van batterijen in vaste toestand aan. Zodra 2027, zal Toyota elektrische die auto's zetten met beschikbare batterijen in vaste toestand worden uitgerust, die ongeveer 1.200 kilometers in veel kunnen reizen minder dan 10 minuten.

 

Van Toyota de batterij in vaste toestand is eigenlijk een spel-wisselaar?

 

Overeenkomstig de Financiële Verbonden die Pers, Toyota op Dinsdag wordt vermeld (Juli vier) dat het een belangrijke doorbraak in batterijtechnologie heeft veroorzaakt in vaste toestand die het gewicht, het volume en de prijs van batterijen kan halveren, dat massieve voordelen voor de vordering van elektrische voertuigen konden brengen. stuwende kracht.


De second-largest autofabrikant van de wereld voert momenteel een strategie uit om elektrische auto's met verfijnde batterijen in vaste toestand tegen 2025 te lanceren. Vergeleken met vloeibare batterijen, de batterijen hebben in vaste toestand hogere voordelen.
Keiji Kaida, Voorzitter van de Koolstof Neutraal R&D Centrum van Toyota, vermeldde: „Of het een vloeibare batterij of een batterij in vaste toestand kan zijn, is ons doel de bestaande klasse volledig te veranderen waar de batterijen groot, ook zwaar, en ook te duur zijn. In termen van potentieel in dit verband, zullen wij pogen die factoren te halveren.


De Haïtiaan merkte op dat het bedrijf manieren heeft ontwikkeld om batterijduurzaamheid te verbeteren en geloofd het tot batterijen in vaste toestand met een waaier van 1.200 kilometers en een het laden tijd van tien minuten of minder kan nu leiden.
David Bailey, professor van bedrijfseconomie op de Universiteit van Birmingham, gelooft dat als de eisen van Toyota waar zijn, dit een mijlpaalogenblik voor de toekomst van elektrische auto's zou kunnen zijn. „Vaak er is één of andere doorbraak in het prototypestadium, maar het is moeilijk aan schaal op productie.“ Hij voegde, „als het werkelijk een echte doorbraak is toe, dan kan het een vernietigende verandering, zelfs elektrische auto's zijn. Heilige Grail in de markt.


Volgens de Monetaire Instanties, denkt het bedrijf beginnen batterijen in vaste toestand voor elektrische voertuigen in 2027 te produceren.


Volgens een vorig verslag door Meijing.com, zodra Augustus 2020, hebben de elektrische die auto's van Toyota met de batterijen van de alle-stevig-staat worden uitgerust vergunningen verkregen en begonnen experimenten te drijven. Toyota aan verslaggevers wordt geopenbaard dat vóór 2025, de batterijen van de alle-stevig-staat van Toyota op kleinschalig zullen worden in massa geproduceerd, en zij zullen eerst geïnstalleerd op hybride auto's die; tegen 2030, zullen de batterijen van de alle-stevig-staat van Toyota ononderbroken en stabiele productie bereiken.


„Tijdens de ontwikkelingsmethode, leerden wij dat de ionen in de batterij van de alle-stevig-staat zich bij hogere snelheid binnen de batterij zullen bewegen om hoge machtsoutput te bereiken. Wij hopen dat van deze eigenschap in hybride voertuigen zou kunnen worden gebruik gemaakt om uit de batterij van de alle-stevig-staat voordeel te halen.“ Uitdrukkelijk Toyota.


In 2021, kondigde Toyota Motor aan dat tegen 2030, het zou moeten 1,5 triljoen Yen (ongeveer RMB 88,12 miljard) in de ontwikkeling van machtsbatterijen en hun keten van de batterijlevering investeren om het lood op zeer belangrijke automobieltechnologieëngebieden in het volgende decennium te nemen, en aanhoudend concurrentievermogen in de prijs van elektrische en hybride auto's te handhaven.


Overeenkomstig een rapport van CNR.com op Juli vier, leerde de verslaggever van de Universiteit van Wetenschap en Technologieën van China dat Professor Ma Cheng van de Universiteit van Wetenschap en Technologie van China een nieuwe vorm van elektrolyt in vaste toestand heeft gecreeerd. Zijn uitvoerige algemene prestaties zijn gelijkaardig aan dat op de meest verfijnde sulfide en chlorideelektrolyten in vaste toestand. , maar de prijs is minder dan 4% in laatstgenoemde, geschikt voor industriële toepassing. Op 27 Juni, werd de voltooiing gepubliceerd binnen de internationaal beroemde academische Mededelingen van de dagboekaard.


Terwijl het hebben van een sterke prijsvoordeel, zijn de uitgebreide algemene prestaties van oxychloride van het lithiumzirconium vergelijkbaar voor de meest verfijnde sulfide en chlorideelektrolyten in vaste toestand. De experimenten hebben bewezen dat de het lithiumbatterij van de alle-stevig-staat uit oxychloride van het lithiumzirconium en hoog-nikkel ternaire optimistische elektrode wordt samengesteld uitstekende prestaties die heeft aangetoond: op de voorwaarde om snel 12 minuten, de batterij niettemin effectief cycli bij kamertemperatuur voor meer dan 2000 cycli te laden.


Overeenkomstig de onderzoekers, kan oxychloride van het lithiumzirconium algemene prestaties bereiken vergelijkbaar met dat op de meest geavanceerde sulfide en chlorideelektrolyten in vaste toestand in de huidige laagste kosten, die van grote betekenis naar de industrialisatie van het lithiumbatterijen van de alle-stevig-staat zijn.