In het eerste halfjaar, bereikte de waarde van fusies en aanwinsten in de nieuwe energieindustrie 137,1 miljard yuans

August 12, 2023

 

Bron: Economisch China kondigt aan

 

Volgens het het „Overzicht en het Perspectief op de Industriem&a Markt van New Energy van China in de Eerste Helft van 2023“ rapport onlangs door PricewaterhouseCoopers, in de eerste helft van 2023 wordt vrijgegeven, het aantal M&A-transacties in de nieuwe de energieindustrie van China waren 395, een verhoging vorig jaar van 7% tijdens dezelfde periode, en het onthulde transactiebedrag bereikte 137,1 miljard yuans die.

Zhai Liming, partner verantwoordelijk voor M&A-transacties van de energie, de infrastructuur en de mijnbouw van PwC China, zei: „In de eerste helft van 2023, zal de nieuwe de energieindustrie van China een ontwikkelingstendens blijven handhaven van uitstekende kwaliteit. De verdieping en de uitbreiding, de herhaalde vordering van technologie, en de ononderbroken totstandkoming van nieuwe modellen en nieuwe formaten bevestigen verder de reusachtige ontwikkelings ruimte en brede perspectieven op de nieuwe energieindustrie, en blijven investering en fusies en aanwinsten in verwante gebieden heet drijven om te blijven.“

Het groeipercentage van de de vraagkant van is de de industrieketen van de lithiumbatterij vertraagd, begeleid door schommelingen in de prijs van grondstoffen aan de aanbodzijde, en de rijpheid van de industrie is gestegen. De handelkansen worden hoofdzakelijk verdeeld in onderverdeelde sporen. In het eerste halfjaar, overschreed het aantal fusies en aanwinsten 100, maar het bedrag is gedaald.

In de eerste helft van 2023, was de onthulde transactiewaarde van fusies en aanwinsten in de de industrieketen van de lithiumbatterij 52,3 miljard yuan, een jaarlijkse daling van ongeveer 50%, en het aantal transacties kwam was 105, een daling van 24% voor. Hoewel het groeipercentage van stroomafwaartse vraag naar nieuwe energievoertuigen is vertraagd en de prijs van lithiumcarbonaat in stroomopwaarts heeft geschommeld, zal de sector van de lithiumbatterij meer dan 100 transacties in de eerste helft van 2023 nog handhaven. Nochtans, aangezien de industrie rijpt, worden de transactiekansen hoofdzakelijk verdeeld in het spoor wordt onderverdeeld, zodat daalde het transactiebedrag vorig jaar vergelijkbaar geweest met dezelfde periode.

De structuur van de kernverbindingen van de industrie is stabiel, en men verwacht dat de belangrijke fabrikanten geleidelijk aan aan markten overzee zullen draaien om naar de bedrijfsgroei in de toekomst te streven. Er zijn nog kansen om het stroomopwaartse materiële proces van de industrie te verbeteren, en kostenvermindering en efficiency de verhoging zal de nadruk van de volgende stap worden. Ondertussen, zullen de batterijen in vaste toestand en batterij het recycling hotspots blijven.

De vraag naar de industrie en de handel van de energieopslag en de energieopslag op grote schaal aan de bron en netkant hebben de hoge groei gehandhaafd. De beleidsbegeleiding, de de technologische vooruitgang en vermindering van systeemkosten hebben positieve tendensen gebracht, en de introductie op de markt en marketization van de industrie blijven versnellen.

Volgens de statistieken van de Leiders Alliance van de Energieopslag (EESA), over 16.35GWh van nieuwe energie zullen de opslagprojecten in China in verrichting vanaf Januari aan Juni 2023 worden gezet, die verhoogd enthousiasme in de kapitaalmarkt zal bewerkstelligen. In de eerste helft van 2023, was de onthulde transactiewaarde van de industriefusies en aanwinsten van de energieopslag 14,7 miljard yuan, een verhoging van jaarlijkse 81%, en het aantal transacties was 60, een verhoging van ongeveer 150%. De nieuwe technologieën van de energieopslag, vooral innovatieve bedrijven met betrekking tot natrium-ionenbatterijen, zijn de nieuwe „gouden-absorbeert dieren“ geworden. PE/VC is de belangrijkste deelnemer in investering en aanwinstenactiviteiten in de industrie van de energieopslag, die zich op de innovatieve technologiebedrijven en integrators van de energieopslag in het de groeistadium en startstadium concentreren.

Men verwacht dat de grote opslagvraag aan de bron-net kant in de toekomst zal blijven stijgen, en de rentabiliteit van industriële en commerciële energieopslag zal verder verbeterd worden. Met de ingang van de batterijbedrijven van de consument in het spoor van de energieaccu en de introductie op de markt van de nieuwe technologieën van de energieopslag, kan de algemene de industriestructuur veranderen.

De geïnstalleerde capaciteit van de windenergie en photovoltaic stroomafwaartse vraag van de industriekettingoverbrengingen, en de rijpheid van nieuwe technologieën en de vervanging van nieuwe en oude productiecapaciteit drijven gezamenlijk het enthousiasme voor fusies en aanwinsten op.

De activiteit van infrastructuurtransacties is over het algemeen stabiel, en de wind en de zonneactiva zijn nog het belangrijkste doel. De inspectie van de subsidies van de staat heeft de fusies en de aanwinsten van centrale voorzichtigere staatsbedrijven gemaakt.

In de eerste helft van 2023, was het onthulde transactiebedrag op het infrastructuurgebied 40 miljard yuan, die van de tweede helft van 2022 is teruggekaatst. De de subsidieinspectie van de staat sinds 2022 heeft centrale staatsbedrijven in de aanwinst en aanwinst van bestaande krachtcentrales voorzichtiger gemaakt. Met de verbetering van de winstkwaliteit in de era van pariteit, wordt de toegevoegde tendens van grootschalige projecten en op basis-gebaseerde projecten overheerst door de centrale van de de staatsbedrijfindustrie en bank verzekering. Een nieuwe golf van wind en zonneinfrastructuurfondsen met is financiële instellingen zoals kapitaal als deelnemers aangekomen. Anderzijds, aan het eind van 2022, gaven een aantal provincies proefbeleid voor gecentraliseerde elektrische centralevlek handel uit, verder bevorderend marketization van macht handel. In deze context, keuren de investeerders hoofdzakelijk provincies met sterke vraag naar machtstoewijzing en voldoende piek-scheert capaciteit goed. De eerste echelonstructuur van midstream ontwikkeling en verrichtingsbedrijven voor nieuwe energievoertuig het laden stapels heeft fundamenteel gevergde vorm, zijn de financieringsbehoeften en de hoofdaandacht gedaald, en stroomopwaarts worden het aanjagen en snel het laden, het mobiele laden, het optische opslag laden en andere technische verbindingen meer goedgekeurd door kapitaal.

De localisatie en de introductie op de markt van waterstofenergie gaan vooruit om nieuwe investeerders aan te trekken, hoofdzakelijk zich concentreert op vroeg-stadiumprojecten.

Met het frequente landen van de projecten van de waterstofproductie, zullen de localisatietendens van materiaal en kerncomponenten en de ononderbroken vordering van het introductie op de marktproces, in de eerste helft van 2023, de fusie en de aanwinstentransacties van het spoor van de waterstofenergie actief blijven, en die het aantal transacties zal stijgen met 21% met de eerste helft die van 2022 wordt vergeleken, 34 slagen bereiken. Nochtans, wegens de diversificatie van hoofdconcentratie toe te schrijven aan de verhoging van het aantal nieuwe die spelers, aan vroegere investeringsrondes en lagere bedragen wordt gekoppeld, was het onthulde transactiebedrag in het eerste halfjaar 1,9 miljard yuan, een daling van ongeveer 30% van dezelfde periode van het vorige jaar.