De tenuitvoerlegging van de nieuwe Europese batterijwet heeft de industrie van de machtsbatterij geschud

August 12, 2023

Op 30 Juli, landden de de regelgeving Europese van de „Nieuwe Batterijwet“ laarzen.

 

Op 14 Juni, kondigde het Europees Parlement aan dat het Parlement de nieuwe de EU-batterijverordeningen met 587 stemmen vóór, 9 stemmen tegen, en 20 onthoudingen overging. Zoals bepaald in de wetgeving, zal de verordening 20 dagen na zijn passage van kracht worden. Op 10 Juli, lokale tijd, ging de Europese Raad de relevante overeenkomst over de „Nieuwe die Batterijwet“ over eerder door het Europees Parlement wordt goedgekeurd. Op 30 Juli, kwamen de verordeningen in effect.

 

De Nieuwe die Batterijwet, oorspronkelijk door de Europese Commissie in 2020 wordt voorgesteld, poogt volledige die de het levenscyclus te regelen allerhande van batterijen in de EU, met inbegrip van ontwerp, productie en recycling worden verkocht. Volgens de verordeningen, moeten de toekomstige elektrisch voertuigbatterijen en de navulbare industriële batterijen de verklaringen en de etiketten van de koolstofvoetafdruk, evenals digitale batterijpaspoorten hebben om de de EU-markt in te gaan, en relevante eisen ten aanzien van de recyclingsverhouding van belangrijke grondstoffen voor batterijen gemaakt.

 

De nieuwe verordeningen van de EU worden beschouwd door de industrie als „groene handelsbelemmering“ voor nieuwe batterijen om de de EU-markt in de toekomst in te gaan, die de drempel voor alle andere batterijproducten opheffen, met inbegrip van Chinese batterijproducten, de de EU-markt in te gaan, en zullen ook de volledige cyclus van de keten van de batterijindustrie veranderen.

 

De nieuwe de batterijwet van de EU kan worden gezegd om twee vogels met één steen te doden, en heeft een reusachtige invloed op de bedrijven van de machtsbatterij rond de wereld.

Eerst, worden de nieuwe verordeningen gericht op de Chinese bedrijven van de machtsbatterij.

 

China is lichtjes kort op koolstofvoetafdruk geweest. Hoewel het concept koolstofvoetafdruk naar voren is gebracht, heeft het perfecte wetten en verordeningen in effectieve toepassing niet. Momenteel, slechts hebben een paar provincies en steden relevant beleid geïntroduceerd, en de nieuwe industrie van het energievoertuig heeft net het eerste platform van de koolstofvoetafdruk gelanceerd.

 

De EU heeft een volledig evaluatiesysteem van de koolstofvoetafdruk, gevestigd en gedetailleerde de EU-methoderichtlijnen en productboekhoudregels voor de verschillende industrieën uitgegeven. Ontoereikend en surplus, in een benadeelde situatie, de bedrijven van de de machtsbatterij van China kan wat „aarde moeten ervaren schuddend“ in de Europese Unie.

 

De EU is een belangrijke markt voor de uitvoer van de nieuwe de energievoertuigen van China en producten van de machtsbatterij. In 2022, zullen de nieuwe die energievoertuigen naar Europa worden uitgevoerd rekenschap geven van 49%. Naast het reusachtige de uitvoervolume, zijn er niet een paar Chinese bedrijven die van de machtsbatterij fabrieken in Europa bouwen. Volgens onvolledige statistieken, momenteel, voorziet CATL, EVE Lithium Energy, Honingraatenergie, Macht, Guoxuan-High-tech, de Innovatieluchtvaart van China, Funeng-Technologie, en het Blauwe Lithium is de belangrijkste Chinese nieuwe energiebedrijven die in productie overzee hebben gezet.

 

Of het fabrieken bouwt of uitvoert, is de EU een belangrijk gebied voor diepgaande samenwerking onder de Chinese bedrijven van de machtsbatterij geworden. Zodra de nieuwe batterijwet wordt overgegaan, zullen de nieuwe de energievoertuigen van China en de machtsbatterijen aan Europa meer processen moeten toevoegen en relevantere certificaten voorbereiden. Nadat het proces ingewikkelder wordt, zullen de kosten van verwante die producten in China aan Europa worden verkocht beduidend stijgen. Als de originele prijs niet wordt veranderd, zal de netto winst streng onderdrukt worden. Als de prijs wordt verhoogd, zal het concurrentievermogen in de Europese markt dalen.

 

Ten tweede, gebruik uw eigen sterke punten om de zwakheden van andere aan te vallen. De EU-de bedrijven hebben een vrij volledig systeem van de koolstofvoetafdruk, dat mogelijkheden voor lokale te ontwikkelen bedrijven biedt zich.

 

Het aandeel van China in de markt van de machtsbatterij neemt snel toe. Volgens statistieken van onderzoeksinstellingen, is het aandeel van de machtsbatterij geïnstalleerde capaciteit van China in Europa blijven in het verleden de vier jaar stijgen, die 11,8%, 16,8%, 22,6%, en 34% in 2019-2022 bereiken, respectievelijk. De grootste druk komt uit keten van de de batterijindustrie van China de volledige, en 70% van de de batterijproductiecapaciteit van de wereld is in China.

 

Het is te voorzien dat China zich zal blijven uitbreiden. De beweging van de EU biedt ontwikkelingsmogelijkheden voor de verbetering van het concurrentievermogen van de lokale batterijindustrie.

 

De nieuwe verordeningen bepalen dat elke batterij een „Identiteitskaart“, naast basisinformatie moet hebben, moet het ook de volledige koolstofvoetafdruk van productie hebben om uit te voeren. Dit betekent dat van de berekening van arbeid en materiaal bij de oorsprong van grondstoffen aan het eind van de definitieve uitvoer, het product de duidelijke gegevens van de koolstofemissie moet hebben, die ook gelijkwaardig aan een product hervatten zijn. Zulk een stuk van informatie verbruikt heel wat arbeid en tijd.

 

Naast het berekenen van hun eigen koolstofemissies duidelijk, moeten de koolstofemissies van grondstoffenleveranciers ook duidelijk worden berekend. Als de relevante fabrikanten niet aan de vereisten voldoen, moeten zij nieuwe fabrikanten vinden die de verordeningen ontmoeten. Het is geen overdrijving voor de fabrikanten van de machtsbatterij.

 

 

Terzijde leggend het marktgeschil, heeft de nieuwe batterijwet voordelen en nadelen. Men is dat in de zeer ruwe omstandigheden, de innovatie van producten zeer zal verminderd worden. Nu de machtsbatterijen met behoefte aan innovatieve doorbraken zijn, is het niet bevorderlijk voor ontwikkeling. Ten tweede, op de lange termijn, zullen alle ondernemingen „manueel“ omvat worden in koolstofemissies het een sterke impuls voor de low-carbon transformatie van ondernemingen is.

 

In de dubbele koolstofdoelstellingen, is de EU bij het front geweest. De nieuwe de batterijwet van de EU, zoals de vroegere koolstoftarieven, is een „gebruik van wapens“ van nalevingsontwikkeling.

 

Betreffende koolstoftarieven, moet het plan van de EU officieel in 2026 worden ten uitvoer gelegd, en zij waren voordien alle proeflooppas. D.w.z., kunnen de relevante bedrijven transacties met een „stuk van document“ uitvoeren, maar wanneer de verordeningen eigenlijk beginnen, betekent het dat de bedrijven echt geld die voor de koolstofemissies nodig hebben te betalen door hun producten worden geproduceerd. Nemend een steekproef van Deloitte als voorbeeld, als de invoer van CBAM-Toepasselijke goederen één ton koolstofemissies bevat, moet de importeur een certificaat aan een prijs van 90 Euro kopen, zo betekent het dat de de invoerkosten van de importeur dienovereenkomstig zullen stijgen met 90 Euro. EUR.

 

Er is nog een kans om superposition van de kosten van het koolstoftarief terug te kopen. Alvorens de echte verordeningen in 2026 ten uitvoer worden gelegd, als China relevante koolstoftarieven heeft gevestigd en een internationaal gewoonterecht geworden, te hoeven de ondernemingen niet om opnieuw tijdens het de uitvoerproces te betalen. Nochtans, als de relevante systemen niet daarvóór worden geperfectioneerd, zullen de ondernemingen die overzee aan zware verliezen lijden gaan.

Nochtans, heeft de tenuitvoerlegging van de nieuwe batterijwet geen emotie. In deze „aardbeving“ van de industrie, is het de echte capaciteit van ondernemingen om nieuwe kansen in het midden van veranderingen te vinden. Men kan voorspellen dat er vele gelijkaardige verordeningen in de toekomst zal zijn. Slechts door hun eigen „pantser“ te bouwen kunnen de Chinese ondernemingen verder in deze „milieubescherming reis“ gaan.