Η εφαρμογή του νέου ευρωπαϊκού νόμου μπαταριών έχει τινάξει τη βιομηχανία μπαταριών δύναμης

August 12, 2023

Στις 30 Ιουλίου, οι ευρωπαϊκές μπότες κανονισμού «νέου νόμου μπαταριών» που προσγειώνονται.

 

Στις 14 Ιουνίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανήγγειλε ότι το Κοινοβούλιο πέρασε τους νέους κανονισμούς μπαταριών της ΕΕ με 587 ψήφους υπέρ, 9 ψήφους ενάντια, και 20 αποχές. Όπως ορίζεται στη νομοθεσία, ο κανονισμός θα εφαρμοστεί 20 ημέρες μετά από τη μετάβασή του. Στις 10 Ιουλίου, η τοπική ώρα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πέρασε τη σχετική συμφωνία για το «νέο νόμο μπαταριών» που εγκρίθηκε προηγουμένως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις 30 Ιουλίου, οι κανονισμοί μπήκαν σε την επίδραση.

 

Ο νέος νόμος μπαταριών, που προτείνεται αρχικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2020, στοχεύει να ρυθμίσει τον πλήρη κύκλο ζωής όλων των τύπων μπαταριών που πωλούνται στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου, της παραγωγής και της ανακύκλωσης. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι μελλοντικές ηλεκτρικές μπαταρίες οχημάτων και οι επαναφορτιζόμενες βιομηχανικές μπαταρίες πρέπει να έχουν τις δηλώσεις και τις ετικέτες ίχνους άνθρακα, καθώς επίσης και τα ψηφιακά διαβατήρια μπαταριών για να μπούν στην αγορά της ΕΕ, και έχουν κάνει τις σχετικές απαιτήσεις για την αναλογία ανακύκλωσης των σημαντικών πρώτων υλών για τις μπαταρίες.

 

Οι νέοι κανονισμοί της ΕΕ θεωρούνται από τη βιομηχανία ως «πράσινος εμπορικός περιορισμός» για τις νέες μπαταρίες για να μπούν στην αγορά της ΕΕ στο μέλλον, που αυξάνει τη μεγάλη μονάδα για όλα τα άλλα προϊόντα μπαταριών, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών προϊόντων μπαταριών, για να μπούν στην αγορά της ΕΕ, και θα αλλάξουν επίσης τον ολόκληρο κύκλο της αλυσίδας βιομηχανίας μπαταριών.

 

Ο νέος νόμος μπαταριών της ΕΕ μπορεί να ειπωθεί για να σκοτώσει δύο πουλιά με μια πέτρα, και ασκεί τεράστια επίδραση στις επιχειρήσεις μπαταριών δύναμης σε όλο τον κόσμο.

Κατ' αρχάς, τους νέους κανονισμούς στοχεύουν στις κινεζικές επιχειρήσεις μπαταριών δύναμης.

 

Η Κίνα είναι ελαφρώς ελλιπής στο ίχνος άνθρακα. Αν και η έννοια του ίχνους άνθρακα έχει υποβληθεί, στερείται τους τέλειους νόμους και τους κανονισμούς στην πραγματική εφαρμογή. Αυτή τη στιγμή, μόνο μερικές επαρχίες και πόλεις έχουν εισαγάγει τις σχετικές πολιτικές, και η νέα βιομηχανία ενεργειακών οχημάτων προώθησε μόλις την πρώτη πλατφόρμα ίχνους άνθρακα.

 

Η ΕΕ έχει καθιερώσει ένα πλήρες σύστημα αξιολόγησης ίχνους άνθρακα, και έχει εκδώσει τις λεπτομερείς οδηγίες μεθόδου της ΕΕ και τους κανόνες λογιστικής προϊόντων για τις διαφορετικές βιομηχανίες. Ανεπαρκής και πλεόνασμα, σε μια μειονεκτούσα κατάσταση, επιχειρήσεις μπαταριών δύναμης της Κίνας μπορεί να πρέπει να δοκιμάσει κάποια «γη τινάζοντας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Η ΕΕ είναι μια σημαντική αγορά για την εξαγωγή των νέων ενεργειακών οχημάτων της Κίνας και των προϊόντων μπαταριών δύναμης. Το 2022, τα νέα ενεργειακά οχήματα που εξάγονται στην Ευρώπη θα αποτελέσουν 49%. Εκτός από τον τεράστιο όγκο εξαγωγής, δεν υπάρχουν μερικές κινεζικές επιχειρήσεις μπαταριών δύναμης που χτίζουν τα εργοστάσια στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τις ελλιπείς στατιστικές, αυτή τη στιγμή, CATL, ενέργεια λίθιου ΠΑΡΑΜΟΝΉΣ, κυψελωτή ενέργεια, προβλέπει τη δύναμη, υψηλή τεχνολογία Guoxuan, αεροπορία καινοτομίας της Κίνας, τεχνολογία Funeng, και το μπλε λίθιο είναι οι κύριες κινεζικές νέες ενεργειακές επιχειρήσεις που έχουν βάλει στην παραγωγή στο εξωτερικό.

 

Εάν χτίζει τα εργοστάσια ή εξάγει, η ΕΕ έχει γίνει μια σημαντική περιοχή για σε βάθος συνεργασία μεταξύ των κινεζικών επιχειρήσεων μπαταριών δύναμης. Μόλις περάσουν το νέο νόμο μπαταριών, τα νέες ενεργειακά οχήματα της Κίνας και οι μπαταρίες δύναμης στην Ευρώπη θα πρέπει να προσθέσουν περισσότερες διαδικασίες και να προετοιμάσουν τα πιό σχετικά πιστοποιητικά. Αφότου η διαδικασία γίνεται πιό περίπλοκη, το κόστος των σχετικών προϊόντων που πωλούνται στην Κίνα στην Ευρώπη θα αυξηθεί σημαντικά. Εάν την αρχική τιμή δεν αλλάζουν, το καθαρό κέρδος θα κατασταλθεί σοβαρά. Εάν η τιμή αυξάνεται, η ανταγωνιστικότητα στην ευρωπαϊκή αγορά θα μειωθεί.

 

Δεύτερον, χρησιμοποιήστε τις δυνάμεις σας για να επιτεθείτε στις άλλη αδυναμίες. Οι επιχειρήσεις της ΕΕ έχουν ένα σχετικά πλήρες σύστημα ίχνους άνθρακα, το οποίο παρέχει τις ευκαιρίες για τις τοπικές επιχειρήσεις που αναπτύσσονται.

 

Το μερίδιο της Κίνας στην αγορά μπαταριών δύναμης αυξάνεται γρήγορα. Σύμφωνα με τις στατιστικές από τα ερευνητικά όργανα, το ποσοστό της εγκατεστημένης μπαταρία ικανότητας δύναμης της Κίνας στην Ευρώπη έχει συνεχίσει να αυξάνεται στα προηγούμενα τέσσερα έτη, που φθάνουν σε 11,8%, 16,8%, 22,6%, και 34% το 2019-2022, αντίστοιχα. Η μέγιστη πίεση προέρχεται από την πλήρη αλυσίδα βιομηχανίας μπαταριών της Κίνας, και 70% της ικανότητας παραγωγής παγκόσμιων μπαταριών είναι στην Κίνα.

 

Είναι προβλέψιμο ότι η Κίνα θα συνεχίσει να επεκτείνεται. Η κίνηση της ΕΕ παρέχει τις ευκαιρίες ανάπτυξης για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής βιομηχανίας μπαταριών.

 

Οι νέοι κανονισμοί ορίζουν ότι κάθε μπαταρία πρέπει να έχει μια «κάρτα ταυτότητας», εκτός από τις βασικές πληροφορίες, πρέπει επίσης να έχει το ολόκληρο ίχνος άνθρακα από την παραγωγή για να εξαγάγει. Αυτό σημαίνει ότι από τον υπολογισμό της εργασίας και του εξοπλισμού στην προέλευση των πρώτων υλών στο τέλος της τελικής εξαγωγής, το προϊόν πρέπει να έχει το σαφές στοιχείο εκπομπής άνθρακα, το οποίο είναι επίσης ισοδύναμο με ένα προϊόν επαναλαμβάνει. Μια τέτοια πληροφορία καταναλώνει πολλούς εργασία και χρόνο.

 

Εκτός από να υπολογίσει τη εκπομπή άνθρακα τους σαφώς, η εκπομπή άνθρακα των προμηθευτών πρώτης ύλης πρέπει επίσης να υπολογιστεί σαφώς. Εάν οι σχετικοί κατασκευαστές δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις, πρέπει να βρούν τους νέους κατασκευαστές που συναντούν τους κανονισμούς. Δεν είναι μια υπερβολή για τους κατασκευαστές μπαταριών δύναμης.

 

 

Βάζοντας κατά μέρος τη διαφωνία αγοράς, ο νέος νόμος μπαταριών έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Κάποιος είναι ότι υπό τους πολύ σκληρούς όρους, η καινοτομία των προϊόντων θα μειωθεί πολύ. Τώρα που χρειάζονται οι μπαταρίες δύναμης καινοτόμες σημαντικές ανακαλύψεις, δεν είναι συμβάλλουσα στην ανάπτυξη. Δεύτερον, μακροπρόθεσμα, όλες οι επιχειρήσεις «με το χέρι» θα περιληφθούν στη εκπομπή άνθρακα που είναι μια ισχυρή ώθηση για το low-carbon μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

 

Στους διπλούς στόχους άνθρακα, η ΕΕ ήταν στην πρώτη γραμμή. Ο νέος νόμος μπαταριών της ΕΕ, όπως τα προηγούμενα δασμολόγια άνθρακα, είναι «weaponization» της ανάπτυξης συμμόρφωσης.

 

Όσον αφορά τα δασμολόγια άνθρακα, το σχέδιο της ΕΕ πρόκειται να εφαρμοστεί επίσημα το 2026, και ήταν όλες οι δοκιμαστικές πορείες πριν. Δηλαδή, οι σχετικές επιχειρήσεις μπορούν να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές με «ένα κομμάτι χαρτί», αλλά όταν αρχίζουν πραγματικά οι κανονισμοί, σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται τα πραγματικά χρήματα για να πληρώσουν για τη εκπομπή άνθρακα που παράγεται από τα προϊόντα τους. Παίρνοντας ένα δείγμα από Deloitte για παράδειγμα, εάν η εισαγωγή των CBAM-εφαρμόσιμων εμπορευμάτων περιέχει έναν τόνο της εκπομπής άνθρακα, ο εισαγωγέας πρέπει να αγοράσει ένα πιστοποιητικό σε μια τιμή 90 ευρώ, έτσι σημαίνει ότι το κόστος εισαγωγών του εισαγωγέα θα αυξηθεί κατά 90 ευρώ αναλόγως. ΕΥΡ.

 

Υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα να εξαγοραστεί το superposition των δαπανών δασμολογίων άνθρακα. Προτού να εφαρμοστούν το 2026 οι πραγματικοί κανονισμοί, εάν η Κίνα έχει καθιερώσει τα σχετικά δασμολόγια άνθρακα και έχει γίνει ένας διεθνής κοινός νόμος, οι επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να πληρώσουν πάλι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξαγωγής. Εντούτοις, εάν τα σχετικά συστήματα δεν τελειοποιούνται νωρίτερα, οι επιχειρήσεις που πηγαίνουν στο εξωτερικό θα υποστούν τις μεγάλες απώλειες.

Εντούτοις, η εφαρμογή του νέου νόμου μπαταριών δεν έχει καμία συγκίνηση. Σε αυτόν τον «σεισμό» της βιομηχανίας, είναι η πραγματική δυνατότητα των επιχειρήσεων να βρούν τις νέες ευκαιρίες στη μέση των αλλαγών. Μπορεί να προβλεφθεί ότι θα υπάρξουν πολλοί παρόμοιοι κανονισμοί στο μέλλον. Μόνο με την οικοδόμηση του «τεθωρακισμένου τους» μπορούν οι κινεζικές επιχειρήσεις να πάνε περαιτέρω σε αυτό το «ταξίδι προστασίας του περιβάλλοντος».