De snelle uitbreiding van positieve elektrodenproductiecapaciteit, het ternaire het ijzerfosfaat van het lithiummangaan en het hoge nikkel zijn de richtingen van de heersende stromingstechnologie in de toekomst

July 17, 2023

Het kathodemateriaal is het kritiekste materiaal voor lithiumbatterijen. Het positieve elektrodenmateriaal is de determinant voor de elektrochemische prestaties van de lithiumbatterij, bepaalt direct de energiedichtheid en de veiligheid van de batterij, en beïnvloedt dan de algemene prestaties van de batterij. De kathodematerialen maken het grootste aandeel in de kosten van de materialen van de lithiumbatterij, die uit van 45% rekenschap geven, en hun kosten bepalen direct de totale kost van de batterij. Daarom spelen de kathodematerialen een centrale rol in lithiumbatterijen en direct de batterijen van het loodlithium. de industrieontwikkeling.

De kathode materiële markt heeft een grote ruimte voor de groei, en de productiecapaciteit breidt zich snel uit. In 2021, zal de outputwaarde van de kathodematerialen van China 141,91 miljard yuans, een jaarlijkse verhoging van 123,1% bereiken. In 2022, zal de productiecapaciteit belangrijke fabrikanten van de materialen van de het fosfaatkathode van het lithiumijzer 1,6265 miljoen ton bereiken, en de productiecapaciteit belangrijke fabrikanten van ternaire kathodematerialen zal 976.600 ton bereiken. Volgens de productiecapaciteitsplanning van elke onderneming, zal de productiecapaciteit materialen van de het fosfaatkathode van het lithiumijzer 4,1775 miljoen ton in 2025 ton overschrijden, en de productiecapaciteit ternaire kathodematerialen zal 1,9591 miljoen ton overschrijden. Volgens onze berekeningen, zal de globale vraag naar de kathodematerialen van de lithiumbatterij (hoofdzakelijk het fosfaat van het lithiumijzer en ternaire materialen) 1,331 miljoen ton, 2,023 miljoen ton, 2,874 miljoen ton, en 4,086 miljoen ton in 2022-2025, met een samenstellingsgroeipercentage van 48,9% zijn.

De stroomopwaartse grondstoffen beperken de levering op korte termijn van kathodematerialen. In de eerste helft van 2022, wegens de snelle stijging van de prijzen van stroomopwaartse grondstoffen zoals kobalt, nikkel, en lithium, en de voortdurende verbetering in de verkoop van stroomafwaartse nieuwe energievoertuigen, is de strakke levering van productiecapaciteit in sommige verbindingen niet effectief verminderd, resulterend in een strak leveringssaldo in de markt. De wanverhouding tussen vraag en aanbod van lithiumzout heeft geleid tot de hoge prijs van lithiummijnen, en men verwacht dat de prijs in 2023 zal losmaken. Het lithium en het nikkel de middelen van China zijn vrij schaars, en zijn afhankelijkheid van buitenland is hoog, zo moet het een partij van in het buitenland invoeren. Aan het eind van 2020, vertegenwoordigden de reserves van het het lithiumerts van China slechts 6,31% van het totaal van de wereld, en zijn nikkelreserves vertegenwoordigden slechts 4,39% van het totaal van de wereld.

Het ternaire het ijzerfosfaat en het hoog-nikkel van het lithiummangaan zijn de ontwikkelingsrichtingen van kathodematerialen. Met de voortdurende verbetering van stroomafwaartse prestatie-eisen voor lithiumbatterijen, zullen de kathodematerialen een nieuwe ronde van technische herhalingen en verbeteringen inluiden. De twee technische wegen die door ternair het ijzerfosfaat en hoog-nikkel worden vertegenwoordigd van het lithiummangaan zijn het duidelijkst. De hoge energiedichtheid is het kernvoordeel van het ijzerfosfaat van het lithiummangaan dat met het fosfaat van het lithiumijzer wordt vergeleken. Met de voltooiing en het opdragen van de veelvoudige binnenlandse van het het ijzerfosfaat van het lithiummangaan materiële projecten, verwacht men dat de binnenlandse massaproduktie tegen 2023 ten laatste stabiel zal zijn. De energiedichtheid van hoog-nikkel ternaire batterijen heeft 300-400Wh/kg bereikt. Vergeleken met andere kathodematerialen, is de technische belemmering hoger, wat aan de ontwikkelingsvereisten van lichtgewicht en intelligente nieuwe energievoertuigen kan beter voldoen. Er zijn niet vele bedrijven in China dat hoog-nikkel ternaire materialen in partijen kan werkelijk leveren, en de bedrijven met hogere verzendingen zijn hoofdzakelijk Rongbai, Bamo, verraden en Bangpu. Output van het Rongbai geeft de hoge nikkel van ongeveer 70% rekenschap, en het is in de belangrijke positie in de hoge nikkel ternaire industrie.