Als een Duits bedrijf de “eeuwige batterij” uitvint, zullen laatkomers dan inhalen?

October 30, 2023
Laatste bedrijfsnieuws over Als een Duits bedrijf de “eeuwige batterij” uitvint, zullen laatkomers dan inhalen?

In feite is de wapenwedloop in de batterijindustrie al begonnen.

 

Het is geen overdrijving te zeggen dat de belangrijkste factor die de ontwikkeling van nieuwe energievoertuigen belemmert, niets minder is dan de accu's.

In het bijzonder hebben veel zuiver elektrische voertuigen inherente tekortkomingen, zoals energieaanvullingsangst en bereikangst, evenals potentiële veiligheidsrisico's en afschrijvingsrisico's.die allemaal nauw verwant zijn aan energiebatterijen.

 

"Wie de batterijen wint, wint de wereld in het tijdperk van nieuwe energievoertuigen".

 

BYD is een goed voorbeeld, maar de kosten en prestaties van de bladebatterijen...het heeft zich geleidelijk opgebouwd tot een toonaangevend merk voor nieuwe energievoertuigen op de binnenlandse en zelfs wereldwijde automobielmarkten..

Maar aan de andere kant van de markt, aangezien de consumenten een gevarieerde en complexe vraag hebben naar nieuwe energievoertuigen, zijn de accu's, die 30% tot 60% van de totale kosten van de voertuigen uitmaken, in de eerste plaats afhankelijk van de nieuwe energie.- een dringende verbetering van alle aspecten nodig hebben.

De prestaties zullen niet achteruitgaan na tientallen jaren gebruik.

 

Volgens het Duitse "Le Monde" nieuws,de in Bonn gevestigde High Performance Battery Technology Company (HPB) beweert de "filosofensteen" gevonden te hebben en heeft een nieuwe vaste batterij ontwikkeld die in massa kan worden geproduceerd, waardoor bijna alle problemen van batterijen worden opgelost.

 

"We zijn ervan overtuigd dat we de groene sleutel hebben tot de energietransitie", aldus Sebastian Heinz, CEO van het bedrijf.

Hier is het belangrijkste punt: "oplost bijna alle batterijproblemen".

 

Met andere woorden, als het nieuws waar is, dan heeft deze "eeuwige batterij" uitgevonden door HPB ten minste de volgende voordelen:veilig genoeg om te gebruiken, en goedkoop genoeg.

 

Bovendien, als dit inderdaad het geval is, dan zal de batterijindustrie, en zelfs de hele industrie van nieuwe energievoertuigen, een grote stap vooruit zetten.Het is jammer dat we niet meer relevante informatie over dit verhaal hebben..

 

Volgens relevante berichten is de technologie van de vaste batterij van HPB gebaseerd op de fundamentele onderzoeksresultaten van Günther Hambitzer, een wetenschapper van het Fraunhofer-instituut, van de afgelopen 30 jaar.Hambitzer heeft met succes het verouderingsproces van traditionele lithium-ionbatterijen gestopt door een nieuwe mengsel van ingrediënten toe te voegen aan de batterij.

 

Met andere woorden, de belangrijkste focus van HPB's 'eeuwige batterij' is een lange levensduur.

 

Om een eenvoudig voorbeeld te geven, iedereen weet dat wanneer lithiumbatterijen lang worden gebruikt, of het nu gaat om een mobiele telefoon of een tram, ze minder "gebruiksbestendig" worden.En dit noemen we vaak "levensverval".Daarom is het niet verwonderlijk dat de levensduur van de batterij van een zuiver elektrisch voertuig met een actieradius van 500 kilometer daalt tot 300 of 400 kilometer na twee of drie jaar rijden.

De reden hiervoor is dat tijdens het opladen en ontladen van lithiumbatterijen de anode vaak een bedekkingslaag vormt.het verbruiken van batterijcapaciteit en het verhogen van de interne weerstand, wat resulteert in een verminderde batterijprestatie.

 

Het is juist vanwege het "afvallen van de batterij" dat de perceptie van puur elektrische voertuigen door iedereen is gelabeld als "niet behoudende waarde".De vervanging van de batterij is verder een "sky-high price" reparatie gewordenHet is duidelijk dat geen enkele consument na vier of vijf jaar opnieuw afgesneden wil worden.

 

"HPB-batterijen vormen op de eerste lading slechts een zeer dunne laag en groeien niet verder".

 

De interne weerstand blijft in wezen gelijk gedurende de gehele levensduur.

 

"De eerste groep monsters heeft 12.500 oplaadcycli (opladen en losladen één keer per uur) voltooid zonder enige afname van de prestaties".

 

"Bij minus 40 graden Celsius is de geleidbaarheid van de batterij duidelijk hoger dan de optimale geleidbaarheid van traditionele vloeibare elektrolyten bij 60 graden Celsius boven nul".

 

"Massaproductie begint volgend jaar en breidt zich snel uit tot een superfabriek".

 

Misschien kunnen de laboratoriumgegevens van de door dit Duitse bedrijf uitgevonden "eeuwige batterij" inderdaad het bovengenoemde bereiken,Maar één ding dat niet mag worden genegeerd is dat er nog een lange afstand is tussen het laboratorium en de grootschalige commerciële productie.Het meest directe voorbeeld hier is dat de 4680 grote cilindrische batterij waarvan Tesla roemt nog steeds in het proces is om "moeilijk te produceren".

 

In feite zijn het niet alleen de Duitse batterijbedrijven die proberen het 'gevangenendilemma' te doorbreken.China Innovatie en luchtvaart, en zelfs Tesla, de "grote duivel" in de auto cirkel, zijn actief op zoek naar doorbraken en innovaties in de energie batterij technologie.

 

Het is echter belangrijk dat de Europese industrie, die een belangrijke rol speelt in de batterijenindustrie, in de eerste plaats de steun van schaalvoordelen nodig heeft om de kosten te verlagen.het vereist een grote hoeveelheid praktische gegevens om het formulemodel geleidelijk te verbeterenTen derde moet het zich voorbereiden op een langdurige oorlog.

Alleen al op het gebied van de batterijtechnologie zijn CATL's batterijen van gecondenseerde materie opmerkelijk.Dit is veel hoger dan de 250Wh/kg van de reguliere ternarische lithiumbatterijen en de 180Wh/kg van lithium-ijzerfosfaatbatterijen.Maar het lijkt erop dat de kosten niet kunnen worden verlaagd.

 

Onlangs kondigde Toyota Motor ook een overeenkomst aan met de Japanse energiereus Idemitsu.de productiviteit verbeteren en een toeleveringsketen opzetten om ervoor te zorgen dat er in 2027~2028 volledig vaste elektrolyten zullen zijnOp de markt werden batterij-aangedreven voertuigen gelanceerd en vervolgens werd volwaardige massaproductie bereikt.

Kortom, er zijn veel mensen die erin zijn geslaagd en iedereen grijpt de kans.

 

Van de oorspronkelijke concurrentie op het gebied van de productiecapaciteit, de concurrentie op het gebied van de producten en de concurrentie op het gebied van de prestaties tot de huidige concurrentie op het gebied van de kosten, de concurrentie op het gebied van de merken en de concurrentie op het gebied van de technologie.De energiebatterijenindustrie is altijd snel ontwikkeld samen met de nieuwe energie-automobielindustrie.In dit proces is er een zeer overheersende logica, dat wil zeggen, wie de gelegenheid als eerste kan grijpen, zal iets kunnen bereiken en van de trend kunnen profiteren.

 

Hoewel dit ook heeft geleid tot een versterking van de huidige structuur van de markt voor energiebatterijen, waarbij China, Japan en Zuid-Korea met elkaar concurreren.Maar het mag niet ontkend worden dat op een dag in de toekomst, kan een start-up nog steeds de drie bergen van CATL, LG New Energy en Panasonic beklimmen, in een bocht inhalen en een nieuw tijdperk creëren.

De Duitse “Eternal Battery” zal niet de laatste zijn die een impact zal hebben op het huidige patroon van de markt voor energiebatterijen.Het nieuwe tijdperk van energievoertuigen dat is aangebroken, zal nog schitterender en kleurrijker worden door de ontwikkeling en innovatie van deze nieuwe producten en nieuwe technologieën..