Αν μια γερμανική εταιρεία εφεύρει την “αιώνια μπαταρία”, θα την προλάβουν οι καθυστερημένοι;

October 30, 2023
τα τελευταία νέα της εταιρείας για Αν μια γερμανική εταιρεία εφεύρει την “αιώνια μπαταρία”, θα την προλάβουν οι καθυστερημένοι;

Στην πραγματικότητα, ο "αγώνας εξοπλισμών" στη βιομηχανία μπαταριών ισχύος έχει ήδη αρχίσει.

 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο κύριος παράγοντας που εμποδίζει την ανάπτυξη των νέων οχημάτων ενέργειας δεν είναι άλλος από τις μπαταρίες ισχύος.

Ειδικότερα, πολλά καθαρά ηλεκτρικά οχήματα παρουσιάζουν εγγενείς ελλείψεις, όπως το άγχος αναπλήρωσης ενέργειας και το άγχος εμβέλειας, καθώς και πιθανούς κινδύνους ασφάλειας και κινδύνους απόσβεσης.που όλα σχετίζονται στενά με τις μπαταρίες ισχύος.

 

"Αυτοί που κερδίζουν μπαταρίες ενέργειας θα κερδίσουν τον κόσμο στην εποχή των οχημάτων νέας ενέργειας".

 

Προφανώς, η BYD είναι ένα λαμπρό παράδειγμα.σταδιακά έχει αναπτυχθεί ως ηγετική μάρκα νέων ενεργειακών οχημάτων στις εγχώριες και ακόμη και τις παγκόσμιες αγορές αυτοκινήτων.

Αλλά από την άλλη πλευρά της αγοράς, καθώς οι καταναλωτές απαιτούν διαφοροποιημένα και πολύπλοκα νέα οχήματα ενέργειας, οι μπαταρίες ισχύος, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 30% έως 60% του συνολικού κόστους των οχημάτων,Χρειάζονται επειγόντως αναβαθμίσεις σε όλες τις πτυχές.

Η απόδοση δεν θα υποβαθμιστεί μετά από δεκαετίες χρήσης".

 

Σύμφωνα με τις γερμανικές ειδήσεις,Η εταιρεία τεχνολογίας μπαταριών υψηλών επιδόσεων (HPB) με έδρα τη Βόννη ισχυρίζεται ότι έχει βρει την "λιθιά του φιλόσοφου" και έχει αναπτύξει μια νέα μπαταρία στερεού αέρα που μπορεί να παραχθεί σε μάζα, λύνοντας σχεδόν όλα τα προβλήματα των μπαταριών.

 

"Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε το πράσινο κλειδί για την ενεργειακή μετάβαση", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Sebastian Heinz.

Εδώ είναι το βασικό σημείο - "λύει σχεδόν όλα τα προβλήματα της μπαταρίας".

 

Με άλλα λόγια, αν η είδηση είναι αληθινή, τότε αυτή η "αιώνια μπαταρία" που εφευρέθηκε από την HPB θα έχει τουλάχιστον τα ακόλουθα πλεονεκτήματα: αρκετά υψηλή πυκνότητα ενέργειας, αρκετά γρήγορη φόρτιση, αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής,Αρκετά ασφαλές για χρήση, και αρκετά χαμηλό κόστος.

 

Επιπλέον, αν αυτό είναι πράγματι το θέμα, τότε η βιομηχανία μπαταριών ισχύος, και ακόμη και ολόκληρη η βιομηχανία των νέων οχημάτων ενέργειας, θα κάνουν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.Είναι κρίμα που δεν ανακτήσαμε πιο σχετικές πληροφορίες για αυτό..

 

Σύμφωνα με σχετικές αναφορές, η τεχνολογία μπαταριών στερεών στοιχείων της HPB βασίζεται στα βασικά αποτελέσματα της έρευνας του Günther Hambitzer, επιστήμονα στο Ινστιτούτο Fraunhofer, τα τελευταία 30 χρόνια.Η Hambitzer σταμάτησε με επιτυχία τη διαδικασία γήρανσης των παραδοσιακών μπαταριών ιόντων λιθίου προσθέτοντας ένα νέο μείγμα συστατικών στη μπαταρία.

 

Με άλλα λόγια, η κύρια εστίαση των HPB “αιώνιας μπαταρίας” είναι η μακρά διάρκεια κύκλου ζωής.

 

Για να δώσω ένα απλό παράδειγμα, όλοι γνωρίζουν ότι όταν οι μπαταρίες λιθίου χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε πρόκειται για ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα τραμ, θα γίνουν λιγότερο "ανθεκτικές στη χρήση",Και αυτό είναι αυτό που συχνά ονομάζουμε "κατάρρευση ζωής"Συνεπώς, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός καθαρά ηλεκτρικού οχήματος με αυτονομία 500 χιλιομέτρων μειώνεται στα 300 ή 400 χιλιόμετρα μετά την οδήγηση για δύο ή τρία χρόνια.

Ο λόγος είναι ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας φόρτισης και εκφόρτισης των μπαταριών λιθίου, ο άνοδος συχνά σχηματίζει ένα στρώμα κάλυψης.κατανάλωση χωρητικότητας μπαταρίας και αύξηση της εσωτερικής αντίστασης, με αποτέλεσμα μειωμένη απόδοση της μπαταρίας.

 

Ακριβώς λόγω της "κατάρρευσης της μπαταρίας" η αντίληψη όλων για τα καθαρά ηλεκτρικά οχήματα έχει χαρακτηριστεί ως "μη διατηρώντας την αξία".Αντικατάσταση μπαταρίας έχει γίνει περαιτέρω μια "αέρος υψηλής τιμής" επισκευήΠροφανώς, κανένας καταναλωτής δεν θέλει να αποκοπεί ξανά μετά από τέσσερα ή πέντε χρόνια.

 

"Οι μπαταρίες HPB θα σχηματίσουν μόνο ένα πολύ λεπτό στρώμα με την πρώτη φόρτιση και δεν θα μεγαλώσουν περισσότερο".

 

Η εσωτερική αντίσταση παραμένει ουσιαστικά η ίδια καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της.

 

"Η πρώτη παρτίδα δειγμάτων έχει ολοκληρώσει 12.500 κύκλους φόρτισης (φόρτιση και εκφόρτιση μία φορά την ώρα) χωρίς καμία υποβάθμιση της απόδοσης".

 

"Σε μείον 40 βαθμούς Κελσίου, η αγωγιμότητα της μπαταρίας είναι σίγουρα υψηλότερη από την βέλτιστη αγωγιμότητα των παραδοσιακών υγρών ηλεκτρολυτών σε 60 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μηδέν".

 

"Η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει το επόμενο έτος και θα επεκταθεί γρήγορα σε ένα σούπερ εργοστάσιο".

 

Ίσως τα εργαστηριακά δεδομένα της "αιώνιας μπαταρίας" που εφευρέθηκε από αυτή τη γερμανική εταιρεία να μπορούν πράγματι να επιτύχουν τα παραπάνω,Αλλά ένα πράγμα που δεν μπορεί να αγνοηθεί είναι ότι υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση μεταξύ του εργαστηρίου και της μεγάλης κλίμακας εμπορικής παραγωγής.Το πιο άμεσο παράδειγμα εδώ είναι ότι η μεγάλη κυλινδρική μπαταρία 4680 που καυχιέται η Tesla είναι ακόμα στη διαδικασία της "δύσκολης παραγωγής".

 

Στην πραγματικότητα, δεν είναι μόνο οι γερμανικές εταιρείες μπαταριών που προσπαθούν να ξεπεράσουν το "Δίλημμα του Φυλακισμένου".Κίνα Καινοτομία και Αεροπορία, και ακόμη και η Tesla, ο "μεγάλος διάβολος" στον κύκλο των αυτοκινήτων, αναζητούν ενεργά ανακαλύψεις και καινοτομίες στην τεχνολογία μπαταριών ισχύος.

 

Ωστόσο, ως βιομηχανία βαρέων ενεργειακών συσσωρευτών, χρειάζεται, πρώτον, την ευλογία των οικονομιών κλίμακας για τη μείωση του κόστους.Χρειάζεται ένα μεγάλο ποσό πρακτικών δεδομένων για τη σταδιακή βελτίωση του μοντέλου τύπουΤρίτον, πρέπει να είναι προετοιμασμένη για έναν παρατεταμένο πόλεμο.

Από την άποψη μόνο της τεχνολογίας μπαταριών, οι μπαταρίες συμπυκνωμένης ύλης της CATL είναι αξιοσημείωτες.η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από την τιμή των 250Wh/kg των συμβατικών τριτογενών μπαταριών λιθίου και των 180Wh/kg των μπαταριών λιθίου-φωσφορικού σιδήρουΑλλά φαίνεται ότι το κόστος δεν μπορεί να μειωθεί.

 

Πρόσφατα, η Toyota Motor ανακοίνωσε επίσης μια συμφωνία με τον ιαπωνικό γίγαντα της ενέργειας Idemitsu.βελτίωση της παραγωγικότητας και δημιουργία αλυσίδας εφοδιασμού για να εξασφαλιστεί ότι θα υπάρχουν ηλεκτρολύτες σε στερεή κατάσταση το 2027~2028Τα οχήματα που λειτουργούν με μπαταρίες κυκλοφόρησαν στην αγορά και στη συνέχεια επιτεύχθηκε πλήρης μαζική παραγωγή.

Με λίγα λόγια, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν επιτύχει και όλοι αρπάζουν την ευκαιρία.

 

Από τον αρχικό ανταγωνισμό παραγωγικής ικανότητας, τον ανταγωνισμό προϊόντων και τον ανταγωνισμό επιδόσεων μέχρι τον τρέχοντα ανταγωνισμό κόστους, τον ανταγωνισμό εμπορικών σημάτων και τον ανταγωνισμό τεχνολογίας,η βιομηχανία μπαταριών ισχύος έχει πάντα αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό μαζί με τη βιομηχανία αυτοκινήτων νέας ενέργειαςΣε αυτή τη διαδικασία, υπάρχει μια πολύ ισχυρή λογική, δηλαδή, όποιος μπορεί να αρπάξει την ευκαιρία πρώτος θα είναι σε θέση να επιτύχει κάτι και να επωφεληθεί από την τάση.

 

Αν και αυτό έχει επίσης προκαλέσει τη στερεοποίηση της τρέχουσας δομής της αγοράς μπαταριών ισχύος, με την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα να ανταγωνίζονται μεταξύ τους.Αλλά δεν πρέπει να αρνηθεί ότι μια μέρα στο μέλλον, μια νεοσύστατη εταιρεία μπορεί ακόμα να σκαρφαλώσει πάνω από τα τρία βουνά της CATL, της LG New Energy και της Panasonic, να επιτύχει την προσπέραση σε μια στροφή και να δημιουργήσει μια νέα εποχή.

Παρακαλούμε πιστέψτε ότι η γερμανική "Eternal Battery" δεν θα είναι η τελευταία που θα επηρεάσει το σημερινό εγγενές μοτίβο της αγοράς μπαταριών ισχύος.Η εποχή των νέων οχημάτων ενέργειας που έφτασε θα γίνει ακόμα πιο εκθαμβωτική και πολύχρωμη λόγω της ανάπτυξης και της καινοτομίας αυτών των νέων προϊόντων και νέων τεχνολογιών..